Nume-cheie pe lista PNL pentru functia de premier, dupa demisia lui Orban: Eduard Hellvig si Nicolae Ciuca. Ce post i se pregateste actualului prim-ministru

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 19:50
17557 citiri
Nume-cheie pe lista PNL pentru functia de premier, dupa demisia lui Orban: Eduard Hellvig si Nicolae Ciuca. Ce post i se pregateste actualului prim-ministru
Eduard Hellvig, seful SRI, pe lista scurta a PNL pentru functia de premier. FOTO: Hepta.ro

Ludovic Orban si-a anuntat luni, 7 decembrie 2020, demisia din functia de premier, dupa ce PNL s-a clasat pe locul doi la alegerile parlamentare de duminica, clasandu-se in urma PSD si inainte de USR/PLUS.

Conform unor surse politice consultate de Ziare.com, pentru functia de premier sustinut de PNL ar fi Eduard Hellvig, seful SRI, si Virgil Popescu, actualul ministru al Economiei. La solicitarea Ziare.com, biroul de presa al SRI a precizat ca nu comenteaza propunerile politice si nici declartiile politice.

Pe de alta parte, dupa ce Ludovic Orban si-a anuntat, luni, demisia din functia de premier, pe lista scurta a PNL pentru sefia Guvernului ar mai fi Nicolae Ciuca, actualul ministru al Apararii, Ilie Bolojan, seful CJ Bihor, si Florin Citu, in prezent ministrul Finantelor.

Alte surse politice mai sustin ca Ludovic Orban ar urma sa demisioneze si de la sefia partidului, urmand, insa, sa ocupe functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Premier interimar, pana la formarea unei noi majoritati parlamentare si a unui nou guvern, va fi Nicolae Ciuca.

VIDEO Klaus Iohannis: "PSD poate in fine sa ramana in afara deciziei politice"

#Orban, #PNL, #alegeri , #Alegeri Parlamentare 2020