VIDEO Eugen Tomac si-a depus demisia din functia de presedinte PMP, dupa ce partidul sau nu a intrat in Parlament

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 11:18
14727 citiri
VIDEO Eugen Tomac si-a depus demisia din functia de presedinte PMP, dupa ce partidul sau nu a intrat in Parlament
FOTO: Facebook/Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a anuntat miercuri ca si-a depus demisia de la conducerea PMP, ca urmare a rezultatului slab de la alegerile parlamentare, pe care si-l asuma., Marius Pascan preia conducerea interimara a partidului. Tomac a relatat ca PMP a depus aproape 1.100 xde contestatii, existand sectii in care PMP nu are niciun vot desi membri ai partidului spun ca au votat.

"Am avut in aceasta dimineata o sedinta lunga cu colegii mei din PMP, Colegiul national al PMP si pentru ca sunt constient ca cu totii ne doream mai mult, cu totii asteptam un rezultat mult mai bun, am luat decizia de a informa pe colegii ca imi asum acest rezultat care ne nemultumeste, ma nemultumeste, dar in politica trebuie sa privesti viata in ochi exact asa cum este si sa iti asumi si lucruririle care iti plac si lucrurile care iti plac mai putin. Prin urmare, pentru ca imi asum acest rezultat mi-am depus demisia din functia de presedinte al Partidului Miscarea Populara urmand ca colegul meu presedintele executiv Marius Pascan se preia functia de presedinte interimar al PMP si bineinteles sa ne consultam in urmatoarea perioada, sa organizam un nou congres", a declarat Tomac.

Eugen Tomac a mai anuntat ca au fost depuse aproape 1.100 de contestatii la nivel national in sectiile unde PMP nu a obtinut niciun vot.

"Din ultimele rezultate rezulta ca avem un scor de 4,90 si pentru ca PMP a avut de drept membri in foarte multe sectii de vot, in toate sectiile de vot in tara, acolo unde avem zero voturi sau exista situatii in care avem membri care spun ca au votat si nu se regasesc in rezultatul respectivelor sectii de vot, colegii mei au facut contestatii. Sunt peste 1090 de contestatii pe care PMP le-a formulat in aceste zile catre birourile electorale judetene, catre Biroul Electoral Central. Suntem constienti de evolutia rezultatului si asteptam cu mult interes modul cum vor fi solutionate aceste solicitari, care sunt legitime si necesare", a transmis Tomac.

Potrivit rezultatelor partiale ale alegerilor parlamentare de duminica, PMP nu a reusit sa atinga pragul de 5% din voturi, necesar pentru a intra in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Eugen Tomac , #Alegeri Parlamentare 2020