Ziare.com
Mircea Geoana, candidat PSD+PC
Mircea Geoana

Data nasterii: 14 iulie 1958
Starea civila: casatorit cu Mihaela Geoana
Copii: 2, Ana Maria si Alexandru
Profesia: inginer mecanic, jurist
Functii politice: presedinte PSD, presedinte al Senatului
Sloganul electoral: "Invingem impreuna!"
Activitatea si cariera politicaWebsite
Platforma electorala

De ce vrea sa fie presedinte?

" Candidez la presedintia Romaniei pentru ca vreau sa regasim impreuna drumul acestei tari catre o viata mai buna. Sa redevenim o societate unita in jurul valorilor noastre nationale - familia crestina, munca cinstita si solidaritatea intre oameni."

Ce promite Mircea Geoana?

Compara cu alti candidati
  • Criza, economie Ca presedinte al Romaniei voi sustine infiintarea Fondului Roman de Investitii, un fond suveran de investitii al statului roman pentru protejarea sectoarelor economice de importanta nationala, pentru sustinerea intreprinderilor afectate de criza (...) Voi sustine adoptarea Legii responsabilitatii fiscale care va cuprinde introducerea planificarii bugetare multianuale si stabilirea unei limite pentru numarul de rectificari bugetare pe care un guvern le poate face intr-un an.
  • Salarii, pensii, bugetari Ca presedinte al Romaniei voi propune un Pact National pentru Locuri de Munca, Formare Profesionala si Protectie Sociala. Pentru batranii singuri voi promova proiectul "O casa de batrani in fiecare judet". Voi sustine infiintarea unui Comisar national pentru combaterea saraciei.
  • Reforma statului Voi sustine formarea unui Forum Constitutional care sa puna in dezbatere optiunile fundamentale pentru recladirea statului roman. De asemenea, voi sustine garantarea de catre Constitutie, pe langa drepturile fundamentale ale cetatenilor, a celor destinate bunastarii lor sociale.
  • Politica externa si securitate nationala Consolidarea relatiei transatlantice este o prioritare pentru Romania, fiind constienti ca amenintarile globale care pot afecta tara noastra pot fi gestionate eficient numai printr-o cooperare stransa intre SUA si Uniunea Europeana. (...) Prioritatea mandatului meu de presedinte este sa ii aducem inapoi pe cati mai multi dintre romanii plecati in strainatate. (...) Este necesara o noua lege de functionare a CSAT.
  • Educatie, sanatate Voi sustine cu toata increderea Pactul National pentru Educatie, un proiect in care cred. Voi sustine infiintarea unui Pact National pentru Sanatate, care va oferi directiile generale de dezvoltare in domeniul sanitar.
  • Justitie Principalul obiectiv al mandatului meu va fi imbunatatirea substantiala a serviciilor publice oferite de justitie in slujba cetateanului.

Ce spun altii despre Mircea Geoana?

Agenda electorala
  Luni, 27 Septembrie 2021
    Nu sunt evenimente electorale anuntate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor