ACL acuza PSD de campanie electorala in randul profesorilor

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 18:56
3076 citiri
ACL acuza PSD de campanie electorala in randul profesorilor

ACL acuza Guvernul Ponta ca aloca bani destinati profesorilor, in campania prezidentiala, cu toate ca fondurile vor fi folosite de-abia in anul 2015.

"Campanie pentru Ponta pe bani publici", scrie vicepresedintele PDL pentru Educatie, Raluca Turcan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"In toiul alegerilor, profesorii sunt atrasi intr-un joc de deturnare de fonduri europene brevetat de PSD si de Victor Ponta. Cei 700 de lei promisi cadrelor didactice de Guvernul Ponta si de ministrul Pricopie pentru 'Dezvoltarea carierei didactice', fara a prezenta o metodologie clara privind cheltuirea banilor, reprezinta o capcana intinsa de Ponta in scopuri electorale.

Fara niciun fel de jena, Guvernul PSD atrage profesorii in campania electorala a lui Victor Ponta, intr-un sir de actiuni la limita legii. Profesorii sunt instigati la fals in declaratii, din cauza metodologiei interpretabile, iar cei care vor raspunde pentru acest lung sir de actiuni politicianiste vor fi rectorii, directorii de licee, inspectorii scolari.

Este cat se poate de clar ca Victor Ponta si Remus Pricopie folosesc intr-un mod marsav fondurile europene destinate dezvoltarii profesionale a profesorilor. Cei 700 de lei acordati acum, inaintea turului II, sunt parte a unui proiect care se va desfasura incepand cu anul viitor", sustinine Raluca Turcan.

Deputatul PDL afirma ca profesorii sunt atrasi "intr-un joc murdar, politicianist, menit sa tinteasca voturi pentru Victor Ponta in turul II", cadrele didactice fiind astfel folosite "in scopul direct, personal, electoral al lui Victor Ponta".

Vicepresedintele ACL face si cateva precizari, subliniind ca banii acordati "nu au nicio legatura cu optiunea politica a profesorilor".

"Ponta si ministrii lui spun ca acesti bani se pot folosi pentru a cumpara carti, ca reprezinta o suma forfetara care nu trebuie justificata cu documente contabile. Fals! Prevederile legii spun altceva. Specialistii in fonduri europene avertizeaza ca acesti bani pot fi folositi DOAR pentru 'perfectionare prin cursuri formale, informale sau non-formale'.

(...) Nu exista in acest moment o prezentare a cursurilor care trebuie urmate, a organizatorilor acestor cursuri, a utilitatii lor pentru banii oferiti. (...) Nu este normal ca plata sa se faca inaintea derularii activitatilor din proiect", mai arata Raluca Turcan.

Vicepresedintele ACL mai spune ca "Guvernul Ponta trebuie sa achite restantele pentru plata profesorilor in urma muncii depuse la cele doua sesiuni de bacalaureat de anul acesta, pentru decontarea navetei scolare de anul trecut si pentru plata drepturilor salariale castigate de profesori in instante".

Joi, la Buzau, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat alocarea celor 150 de euro destinati fiecarui profesor pentru cursuri de formare profesionala si pentru cumpararea de materiale didactice, ce se vor desfasura prin programul "Dezvoltarea carierei didactice", scrie Adevarul.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...