Ziare.com

ACL acuza PSD de campanie electorala in randul profesorilor

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 18:56

   

ACL acuza PSD de campanie electorala in randul profesorilor
ACL acuza Guvernul Ponta ca aloca bani destinati profesorilor, in campania prezidentiala, cu toate ca fondurile vor fi folosite de-abia in anul 2015.

"Campanie pentru Ponta pe bani publici", scrie vicepresedintele PDL pentru Educatie, Raluca Turcan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"In toiul alegerilor, profesorii sunt atrasi intr-un joc de deturnare de fonduri europene brevetat de PSD si de Victor Ponta. Cei 700 de lei promisi cadrelor didactice de Guvernul Ponta si de ministrul Pricopie pentru 'Dezvoltarea carierei didactice', fara a prezenta o metodologie clara privind cheltuirea banilor, reprezinta o capcana intinsa de Ponta in scopuri electorale.

Fara niciun fel de jena, Guvernul PSD atrage profesorii in campania electorala a lui Victor Ponta, intr-un sir de actiuni la limita legii. Profesorii sunt instigati la fals in declaratii, din cauza metodologiei interpretabile, iar cei care vor raspunde pentru acest lung sir de actiuni politicianiste vor fi rectorii, directorii de licee, inspectorii scolari.

Este cat se poate de clar ca Victor Ponta si Remus Pricopie folosesc intr-un mod marsav fondurile europene destinate dezvoltarii profesionale a profesorilor. Cei 700 de lei acordati acum, inaintea turului II, sunt parte a unui proiect care se va desfasura incepand cu anul viitor", sustinine Raluca Turcan.

Deputatul PDL afirma ca profesorii sunt atrasi "intr-un joc murdar, politicianist, menit sa tinteasca voturi pentru Victor Ponta in turul II", cadrele didactice fiind astfel folosite "in scopul direct, personal, electoral al lui Victor Ponta".

Vicepresedintele ACL face si cateva precizari, subliniind ca banii acordati "nu au nicio legatura cu optiunea politica a profesorilor".

"Ponta si ministrii lui spun ca acesti bani se pot folosi pentru a cumpara carti, ca reprezinta o suma forfetara care nu trebuie justificata cu documente contabile. Fals! Prevederile legii spun altceva. Specialistii in fonduri europene avertizeaza ca acesti bani pot fi folositi DOAR pentru 'perfectionare prin cursuri formale, informale sau non-formale'.

(...) Nu exista in acest moment o prezentare a cursurilor care trebuie urmate, a organizatorilor acestor cursuri, a utilitatii lor pentru banii oferiti. (...) Nu este normal ca plata sa se faca inaintea derularii activitatilor din proiect", mai arata Raluca Turcan.

Vicepresedintele ACL mai spune ca "Guvernul Ponta trebuie sa achite restantele pentru plata profesorilor in urma muncii depuse la cele doua sesiuni de bacalaureat de anul acesta, pentru decontarea navetei scolare de anul trecut si pentru plata drepturilor salariale castigate de profesori in instante".

Joi, la Buzau, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat alocarea celor 150 de euro destinati fiecarui profesor pentru cursuri de formare profesionala si pentru cumpararea de materiale didactice, ce se vor desfasura prin programul "Dezvoltarea carierei didactice", scrie Adevarul.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1114 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Imediat dupa instalarea la putere in 2012

PSD a schimbat toti directorii de institutii, inclusiv din invatamant, dupa modelul nazist al lui Putin.
Membrii ACL nu stiau la vremea respectiva ca nimic nu se face fara scop?
Romanii s-au dat pe mana PSD, acum culeg roadele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor