Alegeri prezidentiale 2014: Amenda pentru Antena 3 si somatie pentru Romania Tv

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 20:40
6090 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Amenda pentru Antena 3 si somatie pentru Romania Tv

Posturile de televiziune Antena 3 si Romania Tv au fost sanctionate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), joi, pentru emisiuni in care au facut acuzatii la adresa lui Klaus Iohannis, respectiv Traian Basescu.

Antena 3 a primit 20.000 de lei amenda pentru emisiunea "Sinteza Zilei", din data de 7 octombrie, in timp ce Romania Tv a primit somatie publica, pentru emisiunea "Alege Presedintele", difuzat in aceeasi zi, informeaza un comunicat al CNA, remis Ziare.com.

Romania TV, reclamata la CNA pentru emisiunea in care s-a vorbit despre sanatatea lui Basescu

In cazul Antena 3, fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, a spus despre presedintele PNL, Klaus Iohannis, ca il apreciaza "ca pe un baby broker, ca pe un traficant de copii", scrie Pagina de Media.

De asemenea, Romania Tv a primit somatie publica pentru ca in cadrul emisiunii respective s-a vorbit despre "destinatia milioanelor de euro din dosarele lui Traian Basescu, sumele impresionate de bani pe care le insumeaza dosarele presedintelui: doua-trei sute de milioane de euro si unde au ajuns acesti bani".

Potrivit CNA, au fost incalcate prevederile art. 32 alin. (1), art. 34 alin. (1), art. 40 alin. (1) si alin. (2) din Codul audiovizualului:

Art. 32 (1): "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte, in scopul de a vatama sau de a pagubi pe altul ori profitand de ignoranta sau de buna-credinta a persoanelor".

Art. 34 (1): "Orice persoana are dreptul la propria imagine".

Art. 40 (1): "In virtutea dreptului la propria imagine, in cazul in care in programele audiovizuale se aduc acuzatii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie sustinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul sa intervina pentru a-si exprima punctul de vedere; daca acuzatiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie sa respecte principiul audiatur et altera pars; in situatia in care persoana vizata refuza sa prezinte un punct de vedere, trebuie sa se precizeze acest fapt".

(2): "Moderatorii programelor au obligatia sa solicite ferm interlocutorilor sa probeze afirmatiile acuzatoare sau sa indice, cel putin, probele care le sustin, pentru a permite publicului sa evalueze cat de justificate sunt acuzatiile".

Cum le raspunde Basescu celor care spun ca are o boala psihica

De asemenea, joi, ActiveWatch si membrul CNA Valentin Jucan au sesizat Consiliul National al Audiovizualului cu privire la neregulile inregistrate in emisiunea "Editie Speciala" din data de 15 octombrie. difuzata de postul Romania TV, in care s-a vorbit despre sanatatea presedintelui Traian Basescu.

Reporterul Romania TV sustinea ca postul citat ar avea "informatii exclusive despre adevarata stare de sanatate a sefului statului, ascunsa, pana in acest moment romanilor", ca presedintele ar avea Parkinson si ar fi suferit doua atacuri cerebrale.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#CNA amenda Antena 3, #CNA somatie Romania Tv, #CNA alegeri prezidentiale, #CNA Traian Basescu, #CNA Dan Diaconescu , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii