Alegeri prezidentiale 2014: Candidaturile si semnele electorale ale candidatilor, definitive

Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 10:35
3727 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Candidaturile si semnele electorale ale candidatilor, definitive

Candidaturile si semnele electorale ale celor 14 politicieni inscrisi in alegerile prezidentiale raman definitive incepand de duminica.

Potrivit legislatiei, in cel mult 24 de ore de la expirarea termenului de solutionare a contestatiilor de catre Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), 27 septembrie, candidaturile raman definitive.

De asemenea, in 48 de ore de la ramanerea definitiva a candidaturilor, cel mai tarziu la data de 30 septembrie, Biroul Electoral Central stabileste prin tragere la sorti ordinea de inscriere a candidatilor si semnelor electorale pe buletinul de vot.

Hotararile CCR sunt definitive si se comunica BEC. Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de plenul CCR vor fi prezentate in cuprinsul hotararilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Toate contestatiile dezbatute de CCR incepand de duminica trecuta pana vineri au fost respinse.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

In cursa electorala pentru Cotroceni vor intra Victor Ponta, din partea Aliantei PSD-PC-UNPR, Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala), Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara), Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania), Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista), Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare), William Brinza (Partidul Ecologist Roman), Mirel Mircea Amaritei (Prodemo) si Szilagyi Zsolt, din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

De asemenea, vizeaza functia de sef al statului si patru independenti - Teodor Melescanu, Calin Popescu-Tariceanu, Monica Macovei si Gheorghe Funar.

Au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidentiale, 2 noiembrie, 18.313.698 de cetateni romani, iar 18.321.512 pe 16 noiembrie, la turul al doilea, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorala Permanenta.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Comentarii