Alegeri prezidentiale 2014: CCR a respins toate contestatiile depuse pentru primul tur

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 12:03
2661 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: CCR a respins toate contestatiile depuse pentru primul tur
Foto: Arhiva

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, toate cele 12 contestatii depuse cu privire la turul intai al alegerilor prezidentiale, care a avut loc duminica.

Motivele acestor decizii urmeaza sa fie facute publice in zilele urmatoare.

Conform Digi24, 11 dintre cele 12 contestatii au fost respinse ca fiind inadmisibile.

Surse oficiale au declarat ca printre cei care au cerut CC sa anuleze rezultatele primului tur de scrutin sunt Gheorghe Funar, care a candidat ca independent la alegerile din 2 noiembrie, Diana Fanea, Dragos Nicolae Saramet si Irina Dragan, informeaza Mediafax.

Magistratii CCR vor decide, definitiv, vineri daca valideaza sau nu rezultatele alegerilor care au avut loc duminica.

Alegeri prezidentiale 2014: CCR judeca 12 contestatii legate de votul din diaspora

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri dimineata, ca au fost primite 12 contestatii si sesizari cu privire la turul intai al alegerilor prezidentiale, multe legate de modul in care a fost organizat votul in diaspora.

Una dintre contestatii a fost depusa de candidatul Gheorghe Funar, a precizat Zegrean.

Marti dimineata, Augustin Zegrean a precizat ca este de datoria celor care sustin ca alegerile au fost fraudate sa prezinte dovezi.

Augustin Zegrean: CCR a primit sapte cereri de anulare a alegerilor

"Legea spune ca pot face astfel de contestatii numai cei care au candidat in alegeri sau partidele care au propus candidati", a mai adaugat el, precizand ca majoritatea celorlalte sesizari a venit pe Internet.

Ministerul de Externe a organizat prost si prea putine sectii de votare in strainatate, sustin romanii din diaspora, care au stat ore in sir la coada, ca sa isi exprime optiunea electorala si totusi multi dintre ei nu au reusit sa voteze.

Romanii au fortat votul dupa inchiderea urnelor la Paris, Viena si Londra - jandarmii au intervenit

Situatia a generat numeroase proteste, care au avut loc luni la Bucuresti, Paris si Londra. De asemenea, s-a cerut reluarea votului in diaspora si a fost sesizata Comisia Europeana.

Vot dezastruos in diaspora, se cere interventia lui Juncker: S-au primit indicatii de la Bucuresti

Dezastru la votul din diaspora - ambasada SUA reactioneaza

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#CCR respins contestatii prezidentiale 2014, #contestatii diaspora Curtea Constitutionala prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014