Alegeri prezidentiale 2014: CCR a validat rezultatele primului tur al alegerilor (Video)

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 12:34
3131 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: CCR a validat rezultatele primului tur al alegerilor (Video)
Foto: B1 TV

Curtea Constitutionala a validat, vineri dimineata, rezultatele primului tur al alegerilor prezidentiale. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi de catre magistratii curtii.

CCR a respins pana acum 24 de cereri de anulare a primului tur al alegerilor prezidentiale.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, ca turul doi al alegerilor va avea loc pe 16 noiembrie, iar primul pe buletinul de vot va fi Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, urmat de Klaus Iohannis, candidatul ACL, conform rezultatelor obtinute in primul tur.

Rezultate finale oficiale in turul intai al alegerilor prezidentiale 2014: Documentele sunt trimise la CCR

Alegeri prezidentiale 2014: Rezultate finale in Bucuresti - Iohannis a castigat un sector, Macovei e pe podium

Cum a votat diaspora: Iohannis - 46%, Ponta a invins in R.Moldova, dar si in Zimbabwe si Coreea de Nord

Acesta a mai precizat ca decizia CCR este definitiva si se publica in Monitorul Oficial.

Intrebat de jurnalisti cand incepe campania electorala pentru turul doi, Zegrean a precizat: "De la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial".

"O trimitem acum la MOf, e pregatit, de ieri am vorbit cu ei, se va publica imediat", a mai declarat presedintele CCR.

Augustin Zegrean a precizat ca depunerea juramantului de catre viitorul presedinte va avea loc la sediul CCR "in aceeasi zi" in care curtea va valida turul doi al alegerilor prezidentiale.

Totodata, intrebat de jurnalisti, presedintele CCR a declarat ca imunitatea noului presedinte va intra in vigoare de la depunerea juramantului. "Din acel moment e presedinte", a subliniat el.

Intrebarea vine in contextul in care Klaus Iohannis are pe rol un proces cu ANI la Inalta Curte, el fiind acuzat ca s-a aflat in incompatibilitate.

De asemenea, CCR a decis sa amane pana la data de 4 decembrie sesizarea de neconstitutionalitate depusa de primarul din Tuzla, care contesta un articol din legea ANI, in baza caruia foarte multi alesi locali, inclusiv Iohannis, au fost declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CCR validat tur unu prezidentiale, #CCR tur intai prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014