Ziare.com

Alegeri prezidentiale 2014: De 5 ori mai putine incidente ca in 2009

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 16:58

   

Alegeri prezidentiale 2014: De 5 ori mai putine incidente ca in 2009
Ministerul de Interne a anuntat, luni, ca numarul sesizarilor depuse cu privire la incalcarea legii la primul tur al alegerilor prezidentiale a fost de cinci ori mai mic fata de cel de la alegerile din 2009, cele mai multe incidente avand loc in mediul rural.

Astfel, au fost depuse 291 de sesizari legate de votul dat duminica, (fata de 1.435 in 2009), dintre care jumatate nu s-au confirmat, a declarat luni, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, informeaza TVR.

Alegeri prezidentiale 2014: Nereguli sesizate de ACL - 50 de lei pentru un vot si turism electoral

Alegeri prezidentiale 2014: Dolj - cei mai multi votanti pe liste suplimentare. ACL cere verificarea voturilor

Conform datelor detinute de MAI, au fost constatate 68 de infractiuni si au fost aplicate 42 de sanctiuni contraventionale, potrivit MAI.

In 78 de situatii, aspectele sesizate au reprezentat fapte cu caracter penal, iar 57 de persoane sunt cercetate pentru coruperea alegatorilor sau vot multiplu, toate in stare de libertate.

Alegeri prezidentiale 2014: PSD e acuzat ca a dus bolnavi psihic la vot, cu microbuzul

Dintre cele 187 de sesizari privind fapte contraventionale sau confirmat doar 75.

Cele 42 de sanctiuni contraventionale au fost stabilite pentru mai multe tipuri de contraventii, cum ar fi continuarea propagandei electorale, sfatuirea alegatorilor cu privire la candidatul pe care ar trebui sa il voteze sau consumul si comercializarea de bauturi alcoolice in apropierea sau in incinta sectiei de vot.

Conform TVR, incidente majore au fost raportate in judetele Caras-Severin, unde 400 de buletine de vot au disparut de la o sectie de votare din Resita, si la Tirgu Mures, unde au fost inregistrate contestatii in care se reclama turismul electoral si coruperea alegatorilor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1358 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor