Ziare.com

Alegeri prezidentiale 2014: Doi veterani de peste 100 de ani au votat in Alba

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 13:49

   

Alegeri prezidentiale 2014: Doi veterani de peste 100 de ani au votat in Alba
Singurul veteran cu grad de maior din judetul Alba, Gheorghe Chiorean, in varsta de 100 de ani, a votat duminica la o sectie din Ocna Mures, acelasi gest facandu-l si un alt supravietuitor al celui de-al Doilea Razboi Mondial, in varsta de 103 ani, Ioan Istrate, din satul Drasov, care si-a exercitat dreptul de vot prin intermediul urnei mobile.

Potrivit primarului orasului Ocna Mures, Silviu Vinteler, cel mai in varsta cetatean din localitate, Gheorghe Chiorean, care a implinit 100 de ani in august, s-a prezentat la sectia de vot inainte de a merge, ca in fiecare duminica, la biserica.

Cetatean de onoare al orasului Ocna Mures, Gheorghe Chiorean a fost invatator, fiind dascalul a in jur de o mie de copii. El a luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Un alt veteran din cel de-al Doilea Razboi Mondial, Ioan Istrate, a votat acasa, prin intermediul urnei mobile, potrivit reprezentantilor sectiei de votare din Drasov, comuna Spring.

In judetul Alba sunt inscrise pe listele electorale permanente 317.052 de persoane, mai putin cu 400 fata de primul tur al alegerilor prezidentiale. Numarul sectiilor de vot este de 439, dintre care 50 in Alba Iulia.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 451 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor