Ziare.com

Alegeri prezidentiale 2014: Nereguli sesizate de ACL - 50 de lei pentru un vot si turism electoral

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 18:49

   

Alegeri prezidentiale 2014: Nereguli sesizate de ACL - 50 de lei pentru un vot si turism electoral
Reprezentantii ACL au constatat numeroase nereguli in mai multe judete in ceea ce priveste desfasurarea votului, in unele cazuri sesizand chiar Politia sau Parchetul.

Astfel, in Constanta, ACL a sesiza Biroul Electoral Judetean (BEJ) si Politia Rutiera asupra "unui caz flagrant de turism electoral petrecut in localitatea Mihail Kogalniceanu, unde pe listele suplimentare din sectiile de votare 483 si 484 din incinta Gradinitei Piticot au votat 46 de persoane din judetul Botosani. Din Constanta autocarul urma sa plec spre Braila", potrivit unui comunicat al Aliantei remis Ziare.com.

ACL face sesizari de turism si mita electorala

De asemenea, ACL Teleorman a depus la Parchet o plangere penala pentru neglijenta in serviciu impotriva presedintilor a doua sectii de votare din judet, intrucat "la predarea-primirea buletinelor de vot in seara zilei de 1 noiembrie 2014, acestia nu au verificat continutul si cantitatea pachetelor cu buletinele de vot, desi erau obligati sa o faca". Ulterior, duminica dimineata, au fost descoperite 57 de buletine de vot lipsa.

Totodata, liberalii au depus doua sesizari la BEJ din Cluj. Prima se refera la faptul ca presedintele sectiei de votare nr. 53, Catana Viorica, impiedica studentii care nu au domiciliul in municipiul Cluj-Napoca sa isi exercite dreptul de vot, iar cea de-a doua vizeaza faptul ca de la sectia nr. 2 a disparut o stampila de vot.

Studenti mituiti cu 50 de lei sa voteze cu Ponta

In plus, ACL Cluj a sesizat Politia cu privire la posibila mituire cu 50 de lei, pentru a vota cu candidatul PSD Victor Ponta, a studentilor din zona Complexului Studentesc Hasdeu.

In Vrancea, ACL a sesizat BEJ privire la incidente din sectia de votare nr. 37 din Focsani, "unde in copia listei permanente aflate in sectie, alegatorii sunt inscrisi de doua ori, in rubricile dublate fiind trecute aceleasi nume, prenume si CNP".

Alegeri prezidentiale 2014 - desfasurarea evenimentelor

Totodata, mai acuza liberalii, la aceeasi sectie de vot, perdelele despartitoare sunt transparente, "permitandu-se violarea secretului votului. Astfel, un alegator a aratat prin perdeaua despartitoare buletinul de vot reprezentantului PSD din sectie".

ACL Sibiu a anuntat Biroul Electoral Judetean in legatura cu doua persoane despre care exista indicii ca influnteaza intentia de vot a alegatorilor. De asemenea, "s-a semnalat distribuirea de materiale electorale si buletine specimen de vot avand stampila aplicata pe candidatul Victor Ponta".

In judetul Caras Severin, ACL a depus plangere penala impotriva a patru persoane, trei dintre acestea fiind presedinti ai unor sectii de votare si unul loctiitor al unui presedinte, pentru ca cei patru sunt membri PSD. "Acest lucru este ilegal, iar ACL a depus plangere penala pentru fals in declaratii comis de cei patru", se precizeaza in documentul citat.

Totodata, in Dolj, liberalii au sesizat Politia in legatura cu "cazuri consistente de transport al persoanelor catre sectiile de votare, lucru care contravine legii". In plus, ACL Dolj a formulat la BEJ o cerere de retragere a acreditarii unui observator care detine functia de viceprimar PSD in comuna Izvoarele.

Dolj - cei mai multi votanti pe liste suplimentare. ACL cere verificarea voturilor

Reprezentantii ACL din Iasi au sesizat BEJ in legatura cu faptul ca, in doua localitati iesene, Ciortesi si Scheia, postatii impart carduri de sanatate si tichete sociale in fara sectiilor de vot.

D.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3208 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

procentaje la ora 19

ponta-42% , iohanis-27% , tariceanu-14%......udrea-1%

 

Incredibil, ma doare ca in patria mama te vinzi pentru 50 lei;(

Studenti mituiti cu 50 de lei sa voteze cu Ponta

In plus, ACL Cluj a sesizat Politia cu privire la posibila mituire cu 50 de lei, pentru a vota cu candidatul PSD Victor Ponta, a studentilor din zona Complexului Studentesc Hasdeu.

 

Suntem o tara de manechine dezbarnate, de papusi cu nasul ros

De soldatei de plumb topiti, de marionete umplute cu calti, de caractere sparte, de umbre, de hopa mitica, de girafe de lemn si sfoara cu buton si cu picioarele si gatul toflogite, de papitoi cu ochii scosi si gaunosi, de motherfuckers.
Neam de *** pusi sa rada ca li-i mama pe catafalc cu vata in nas si pantofi noi.
Ha, ha, sa vezi si sa nu crezi : Mama cu pantofi noi !!!
Suntem buni nu de emigrat, cide d3portat cu totii in Rusia aia cu
"Mama, tot bati drumul suparata
In paltonul vechi si demodat"

Manevre pe care oamenii trebuie sa le penalizeze

Daca vezi ca vrea sa te cumpere cineva gandeste-te ca te va si vinde. Iar ce iti ofera, foarte posibil sa fie doar o mica parte din ce a furat de la tine.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor