Alegeri prezidentiale 2014: Petitie semnata de romanii din Londra

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 09:33

   

Alegeri prezidentiale 2014: Petitie semnata de romanii din Londra
Mii de romani din Londra nu au putut vota la alegerile prezidentiale de duminica, desi au stat ore in sir la coada. Nemultumiti, ei au decis sa semneze o petitie prin care sa ceara infiintarea unei noi sectii de votare.

Petitia a fost initiata la sectia de votare organizata la Brent Civic Centre, unde s-au reclamat proasta organizare, precum si lipsa de personal, scrie Ziarul Romanesc.

O parte dintre cei care au stat cateva ore la coada au renuntat sa mai voteze, dar altii nu au plecat acasa nici macar dupa ce politistii londonezi s-au prezentat la fata locului pentru a-i convinge sa paraseasca zona.

Romanii au fortat votul dupa inchiderea urnelor la Paris, Viena si Londra - jandarmii au intervenit

Proteste la Bucuresti si la Cluj: Solidaritate cu diaspora - Vor sa voteze, lasati-i sa voteze!

Oamenii au sustinut ca procesul de vot a fost intarziat in mod deliberat. Pe Facebook au aparut numeroase comentarii si inregistrari video din care se poate vedea in ce conditii s-a desfasurat votul duminica, la Londra.

"Va rugam semnati! Pregatim acum petitia online. Trebuie sa fie gata pana pe 16 noiembrie.

Este important sa nu ne lasam calcati in picioare! Semnati la cele 3 sectii de votare. (Unde au fost numai 4 stampile pentru MII de Romani!) ", a scris pe Facebook Iris Radulian.

Robert Toperter publica pe Facebook mai multe clipuri video in care cei carora nu li s-a mai permis sa voteze strigau "It's our right to vote!", "Jos Ponta!" si intonau imnul Romaniei. Pe o foaie A4 statea scris "In 1989 au murit ca sa putem vota".

Haos la sectiile de votare din diaspora - ce spun Titus Corlatean si Victor Ponta

Corlatean, despre protestele din diaspora: Sunt si provocatori

In petitie, romanii din Londra cer deschiderea unei noi sectii de votare pentru turul 2 de scrutin si imbunatatirea conditiilor de vot.

Semnaturile sunt stranse de organizatia My Romania si Ziarul Romanesc.Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7192 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
4lea
rank 5
"In 1989 au murit ca sa putem vota"
si acum au inviat ca sa voteze!
AdyCa
rank 4
Președintele poate să ceară urmarirea penala a celor vinovati.
Chiar are obligația să ceară urmarirea penala a primului ministru și a celor doi miniștrii vinovați, iar art. 109 alin. (2) din Constituția Romaniei ii permite să facă asta. Dreptul la vot este un drept constituțional in conformitate cu prevederile art. 36 din Constituția Romaniei, iar cei care incalcă acest drept trebuie să plătească penal....
Comentariu inadecvat
4lea
rank 5
adica dupa ce si-au facut datoria fata de tara
murind la lovilutie, au plecat in strainatate si la 25 de ani de atunci voteaza la Paris.
Si tu ai murit la revolutie, nu-i asa?
Ce mi-e mie drag de d'astia cu gura mare, care-si insusesc meritele altora!
ovpas
rank 4
Cata tampenie...
Sute de mii de oameni, poate chiar milioane au fost descurajati sa voteze din cauza numarului nic de sectii de votare din diaspora. Pentru a vota unii sunt supusi sa calatoreasca si 200-300 km pana la cea mai apropiata sectie de votare. Pe langa asta, au mai fost descurajati si de proasta organizare, de cozile infernale si lipsa biletelor tipizate de declaratie pe propria raspundere, care chiar nu vad de ce trebuiau sa fie completate inauntrul sectiei? Daca se completau afara se inainta de 10 ori mai repede. Rusine PSD, Corlatean, Ponta. Constitutia a fost facuta PRAF in ziua de 2 Noiembrie !!!
adissbv
rank 3
Mai sa fie...
...cum dracu, cand au vrut sa il demita pe base la referendum in 2012, au putut prelungi votul pana la ora 23 la sectiile din strainatate, iar acum, la ora 21, au inchis portile.

Astia isi doresc sa ramana numai ei. Poate sa stinga si lumina.
inovator
rank 5
La referendum s-a prelungit programul dar romanii nostri din
diaspora atunci n-au vrut sa-si exercite dreptul constitutional sa voteze da sau nu!! Aveau si atunci dreptul de vot dar ei au preferat sa nu voteze, iar acum fac taraboi!! Cred ca unii au venit cu o ora inainte de ora inchiderii si au vrut sa voteze, insa surpriza!! De fapt ei nu voiau decat sa atraga atentia ca procesul de votare este prost organizat cu buna stiinta ca sa fie favorizat Ponta! De ce ar fi avut nevoie Ponta sa fie favorizat in turul 1???? Eu m-am dus la vot la ora 14, adica cu 7 ore inainte de inchiderea urnelor, si n-am avut nicio problema!
AdyCa
rank 4
Din disperarea de a câștiga, și-au asigurat eșecul
Prin scandalul generat de obstrucționarea dreptului constituțional de a vota, Ponta s-a discreditat total in toate capitalele lumii. Așa că in turul doi va mai fi votat doar de cei care au "mansarda" stricată.....
elem
rank 5
vrem sa votam impotriva criminalilor comunisti!
Pentru a impiedica votarea in Franta nici nu au dechis sectii de votare la toate consulatele!!! comunistii criminali romani!
Ambigua
rank 5
Si cu 5 minute daca ajung inainte, au dreptul ...
...sa voteze! Nu toti diasporenii sunt asistati social ca tine, mai au si alte obligatii, printre care sa munceasca sa-ti sporeasca tie averea.
E DREPTUL lor, nu pomana lui Ponta. In locul lor, eu i-as da in judecata pe vinovati, inclusiv pe unii dumneata, care instigi la nerespectarea legii. Macar cu o amenda sa te alegi, si tu, si cel de-al 4 lea. Desi ma indoiesc ca va va veni mintea la cap, ca unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Si mai vrem in tari civilizate! Cu rusii, chinejii, nord-coreenii si Statul Islamic, acolo e locul nostru.
medgidnicolai
rank 5
nu zau
romanii dela reprezentanta Institutului Cultural Roman din londra au scris o petitie. cine o conduce oare aceasta reprezentanta. Patapievici care a jugnit natiunea romana. Patapievici decorat de Basescu. De ce nu ne miram.
parerea
rank 5
PLAGIATORUL
va pieri pe limba lui! In turul 2, va fi spulberat! Cat creier poti detine sa spui ca romanii de la Paris nu au votat pentru ca nu s-a furat? Si pentru ca ei sa nu fure, mitomanul le-a luat dreptul de vot! Doamne, daca iese acest NEBUN, Presedintele Romaniei, inseamna ca NU mai existam ca neam si tara!
parerea
rank 5
"NU NE LASAM
SI NU-I LASAM!"
parerea
rank 5
RESPECT, ROMANI
din diaspora! Nu va lasati!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor