Alegeri prezidentiale: Campania a inceput pe Net - de la selfie-uri si comentarii pestrite, la poze cu pisici (Galerie foto)

Duminica, 31 August 2014, ora 08:50
5882 citiri
Alegeri prezidentiale: Campania a inceput pe Net - de la selfie-uri si comentarii pestrite, la poze cu pisici (Galerie foto)

Cu doar cateva luni inainte de alegerile prezidentiale, candidatii la scaunul pentru Cotroceni folosesc, mai inspirat sau nu, de la caz la caz, retelele de socializare ca instrument de comunicare cu electoratul.

De la atacuri la adversari, comentatori pestriti si pana la poze cu pisici - nimic nu lipseste pe paginile politicienilor romani care vor sa ajunga pe scaunul de la Cotroceni.

Premierul Victor Ponta conduce detasat in topul popularitatii pe Facebook. Liderul PSD are peste 470.000 de like-uri, insa a fost acuzat recent, chiar si de o publicatie britanica, de faptul ca se foloseste de contul Simonei Halep pentru a aduna mai multe aprecieri virtuale.

Ponta profita de succesul Simonei Halep pentru a aduna like-uri pe Facebook - publicatie britanica

Pagina de Facebook a lui Ponta este folosita aproape in totalitate pentru promovarea politica. Sunt postate imagini de la reuniuni oficiale, dar si fotografii cu familia ori selfie-uri. Echipa sa a lansat si o aplicatie pe Facebook, astfel incat internautii care se vor dovedi cat mai activi in a-i accesa pagina au sansa de a-i deveni consilieri.

Prezidentiabilul PMP, Elena Udrea, are peste 193.000 de aprecieri virtuale. Udrea este activa pe reteaua de socializare, pozeaza intr-un politician relaxat, ca doar deviza PMP este "partidul in blugi". Fotografiile pe care le posteaza nu atrag insa, intotdeauna, aprecieri. Recent, Udrea si-a postat pe Facebook, in plina (pre) campanie electorala, poze cu ea insasi cumparand, dintr-un magazin din Resita mancaruri populare, precum paine, ardei iute si salam Victoria.

Destinatii secrete, vacante de lux sau table la Marea Neagra - unde isi petrec politicienii romani concediul

Cei mai populari politicieni pe Net: Ponta, depasit de Basescu - Antonescu, codas

Imaginile au fost intens distribuite, comentariile au curs garla, insa o alta poza a facut valuri pe Internet. Aflata pe litoral, imbracata in alb, cu ochelari de soare la ochi si cu zambetul pe buze, prezidentiabilul PMP a acceptat sa se fotografieze alaturi de un tanar, fara a tine cont insa de mesajul inscriptionat pe tricoul acestuia: "Nu sunt ginecolog, dar pot arunca o privire". Comentariile satirice au fost alimentate si de un alt detaliu: in fotografie mai apare un baiat, pe ai carui pantaloni scrie "just do it".

Contul lui Klaus Iohannis are peste 70.000 de like-uri. Pagina prezidentiabilului ACL este mai putin personala decat conturile celorlalti candidati la Cotroceni, iar echipa lui Iohannis posteaza doar fragmente din discursurile politice ale liderului liberal. Recent, liderul PNL a reclamat pe Facebook ca a fost victima unui atac informatic.

Monica Macovei, cu 40.000 de aprecieri virtuale, posteaza des mesaje despre independenta justitiei, critici acide la adresa contracandidatilor sai ori le cere sustinatorilor sai sa faca donatii prin intermediul PayPal. Cele mai multe like-uri le-au adunat, asa cum de altfel se intampla pe retelele de socializare, pozele cu pisici.

In pre-campania prezidentiala, si Calin Popescu Tariceanu a sters praful de pe contul de Facebook si este foarte activ pe reteaua de socializare. Liderul PLR posteaza discursuri politice si fragmente din interventiile sale televizate. Lipsesc selfie-urile sau pozele cu pisici, in schimb comentarorii au reactii dure si ii critica, intr-un limbaj colorat, pe contracandidatii lui Tariceanu.

D.R.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta Udrea campanie Facebook, #Macovei Tariceanu pisici Facebook, #candidati prezidentiale poze Facebook , #Alegeri Prezidentiale 2014