Alegeri prezidentiale: Iohannis si MRU, in ceafa lui Ponta - sondaj INSCOP

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 12:22
7470 citiri
Alegeri prezidentiale: Iohannis si MRU, in ceafa lui Ponta - sondaj INSCOP
Foto: Arhiva

Victor Ponta este cotat cu prima sansa la alegerile prezidentiale din acest an, dar Klaus Iohannis si Mihai Razvan Ungureanu pot recupera diferenta ce ii separa acum de presedintele PSD, arata cel mai recent sondaj realizat de INSCOP.

Rezultatele sondajului arata ca diferenta intre Iohannis si Ponta este foarte mica, in prezent, de doar 3,4%, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu este cotat pentru turul doi al prezidentialelor cu 43,4%, fata de 56,6% cat ar obtine Victor Ponta, scrie Adevarul.

Pe locul al treilea se plaseaza Crin Antonescu, care ar fi votat in turul doi de 41,1% dintre cei care s-au hotarat deja.

Ceilalti potentiali candidati sunt cotati astfel de INSCOP: Teodor Melescanu ar primi doar 36,3%, Emil Boc 34,2% din voturi si Elena Udrea 30,4%.

Datele se refera doar la cei care au luat o decizie, fara variantele de raspuns "Altcineva", "Nu sunt hotarat", "Nu votez", "Nu stiu/Nu raspund".

Pentru turul intai, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale si candidatii ar fi Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Corneliu Vadim Tudor, Kelemn Hunor si Dan Diaconescu, 41,7% ar vota cu Victor Ponta, urmat de Crin Antonescu cu 20,7%, Mihai Razvan Ungureanu cu 17,1%, Catalin Predoiu cu 8,6%, Corneliu Vadim Tudor cu 4,6%, Kelemen Hunor cu 3,8% si Dan Diaconescu cu 3,5%.

9% au optat pentru varianta de raspuns "Altcineva", 17,5% nu sunt hotarati, 8,3% nu ar vota, iar 2,1% nu stiu sau nu raspund.

Cei mai potriviti candidati ai partidelor

Sondajul a masurat popularitatea candidaturii la prezidentiale si a unor alti lideri politici.

Cel mai potrivit candidat din partea PSD este considerat Victor Ponta de 44,8% dintre participantii la sondaj, 17,8% il apreciaza pe Mircea Geoana, in timp ce 32% nu il considera potrivit pe niciunul dintre cei doi, iar 5,4% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Cel mai potrivit candidat din partea PNL este considerat Klaus Iohannis (37,9%), urmat de Crin Antonescu, cu 22,8%, in timp ce 32,9% nu il considera potrivit pe niciunul dintre cei doi, iar 6,4% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

In ceea ce priveste partidele de dreapta (PDL, PMP si Forta Civica), cel mai potrivit candidat este considerat Mihai Razvan Ungureanu de 26,7%, 8,7% ar vota-o pe Elena Udrea, 8,4% pe Emil Boc, 8% pe Catalin Predoiu, in timp ce 40,9% nu il considera potrivit pe niciunul dintre cei patru, iar 7,3% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sondaj INSCOP Iohannis Ponta, #sondaj INSCOP candidati prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014