Alegerile prezidentiale 2014: Unde si cum pot vota romanii din diaspora pe 16 noiembrie

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 08:08
33439 citiri
Alegerile prezidentiale 2014: Unde si cum pot vota romanii din diaspora pe 16 noiembrie

Romanii din diaspora care doresc sa voteze duminica, 16 noiembrie, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale au la dispozitie acelasi numar de sectii de votare ca si in primul tur, 294, urmand sa fie suplimentat doar numarul de stampile si cabine de vot.

Toate informatiile de interes pentru alegatorii din diaspora sunt publicate de Ministerul de Externe pe pagina special dedicata Alegerilor prezidentiale din 2014.

Lista completa a celor 294 de sectii de votare deschise in diaspora, cu adresele complete, este de asemenea publicata pe site-ul MAE si poate fi consultata la orice ora.

De asemenea, harta interactiva a celor 294 de sectii de votare este afisata pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodata, pentru evitarea prelungirii timpului de votare, de data aceasta este permis ca alegatorii sa se prezinte la urne cu declaratiile pe propria raspundere partial completate.

Astfel, alegatorii pot descarca singuri si apoi tipari formularul Declaratiei pe proprie raspundere conform careia nu au mai votat si nu vor mai vota in alta parte la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014, urmand ca apoi sa se prezinte cu el la sectia de votare, gata completat.

Foarte important! "Formularul poate fi completat de titular inainte de a intra in sectia de votare, dar semnarea si datarea sa se va face in fata membrilor sectiei de votare", se precizeaza intr-un comunicat al MAE.

Rezultate finale oficiale in turul intai al alegerilor prezidentiale 2014: Documentele sunt trimise la CCR

Cum a votat diaspora: Iohannis - 46%, Ponta a invins in R.Moldova, dar si in Zimbabwe si Coreea de Nord

Cele mai multe sectii de votare au fost organizate in Italia - 51, dintre care trei la Roma, doua la Milano si doua la Trieste.

In Spania, se va putea vota la 38 sectii, dintre care patru la Madrid, doua la Barcelona, doua la Zaragoza si doua la Castellon de la Plana.

In SUA, sunt organizate 22 de sectii de votare, cele mai multe (2) in Chicago.

Si in Republica Moldova au fost organizate multe sectii de votare - 21 - dintre care patru la Chisinau.

In Marea Britanie vor fi deschise 11 sectii de votare, dintre care trei la Londra, in Franta 9, iar in Germania 5, la fel ca in Australia.

Alegeri prezidentiale 2014: Romanii din diaspora se mobilizeaza pentru turul doi

Cate patru sectii au fost organizate in Belgia, Austria, Turcia, Ungaria, Serbia si Canada, cate trei sectii in Afganistan, China, Cipru, Grecia, Israel, Polonia, Portugalia, Rusia, Ucraina, si cate doua sectii in Africa de Sud, Brazilia, Cehia, Chile, Danemarca, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Irak, Olanda.

Doar o singura sectie de votare a deschis MAE in urmatoarele tari: Albania, Algeria, Angola, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Columbia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Croatia, Cuba, Egipt, Etiopia, Filipine, India, Indonezia, Iordania, Iran, Irlanda, Japonia, Kenia, Kuweit, Kazahstan, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malaezia, Malta, Mexic, Maroc, Muntenegru, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelanda, Palestina, Pakistan, Peru, Qatar, San Marino, Senegal, Singapore, Siria, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zimbabwe.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...