Campanie electorala pentru Ponta in biserici: Iata reactia Patriarhiei

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 18:51
8185 citiri
Campanie electorala pentru Ponta in biserici: Iata reactia Patriarhiei

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a anuntat, marti, ca acele "cazuri izolate" in care preotii s-au implicat in campania electorala pentru alegerile prezidentiale vor fi cercetate in baza regulamentelor de disciplina bisericeasca.

"Cazurile izolate de incalcare a hotararii Sfantului Sinod fundamentate pe canoanele Bisericii Ortodoxe Universale, potrivit carora clerului ortodox ii este interzis sa faca politica partizana si sa se implice in campanii electorale, vor fi cercetate de instantele de judecata bisericeasca eparhiale", a declarat Stoica pentru Mediafax.

Inregistrare halucinanta dintr-o sedinta PSD - Popi, preotese, profesori sau postasi amenintati: Stati si muriti, asta e viata!

Intrebat despre inregistrarile dintr-o biserica din Paris, in care doi membri PSD le spun credinciosilor cu cine sa voteze, reprezentantul BOR a raspuns ca cel mai probabil, preotul bisericii respective "a fost luat prin surprindere" de apelul facut de cei doi social-democrati. "Mesajul adresat ulterior de catre preot comunitatii de credinciosi a fost unul prin care a exprimat neutralitatea politica a Bisericii, situatie care reiese din inregistrarea video", a precizat Stoica.

Iohannis vs. Ponta: Bilete electorale la manastire: "Stimate alegator crestin-ortodox, cand votezi..."

Un alt caz prezentat de mass-media se refera la presupusa implicare a Episcopului vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului in campania electorala. Din imaginile aparute in presa locala reiese ca PS Iustin Sigheteanu i-a indemnat pe credinciosi: "Votati-l pe al nostru! Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox".

Cu privire la acest episod, purtatorul de cuvant al Patriarhiei a spus ca situatia "trebuie analizata de Mitropolia Clujului", de care apartine eparhia respectiva.

Dupa fapta si rasplata: Ponta vrea sa dea imobile gratuite preotilor care au facut campanie pro PSD

Pe agenda sedintei de marti a Guvernului a fost inclus un proiect de hotarare prin care Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului ar urma sa primeasca gratuit, in proprietate, mai multe imobile ale statului.

Intrebat despre acest subiect, parintele Constantin Stoica a precizat ca initiator al acestui proiect de hotarare este Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, nu Patriarhia.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com