Candidat surpriza la prezidentiale - om de afaceri si politician marcant

Luni, 14 Iulie 2014, ora 20:55

   

Candidat surpriza la prezidentiale - om de afaceri si politician marcant
Un cunoscut om de afaceri si politician de renume a decis sa candideze la alegerile prezidentiale din toamna.

Este vorba despre fostul lider al PNL Viorel Catarama, care isi va anunta candidatura la alegerile prezidentiale marti, intr-o conferinta de presa.

Catarama a debutat in politica in 1990, cand a fost ales membru in Comitetul Director al PNL - Aripa Tanara (PNL-AT), pana la 30 iunie 1992, iar in 1992 a devenit presedintele Noului Partid Liberal (NPL), infiintat la 23 iulie 1992.

In 1996 este ales prim-vicepresedinte PNL, functie pe care o detine pana in 1997, an in care devine vicepresedinte PNL. Viorel Catarama a mai ocupat postul de vicepresedinte si in perioada 1993-1996.

Melescanu, eventual candidat al dreptei unite - Viorel Catarama ii da sanse la prezidentiale

In 1999 a fost ales presedintele Partidului National Roman, iar in 2001, prim-vicepresedinte al Partidului Alianta pentru Romania. In 2002 devine pentru a doua oara vicepresedinte al PNL, iar din 2003, vicepresedinte al Filialei Bucuresti a PNL.

A mai vrut sa candideze si in 2010, dar a renuntat

La sfarsitul lui ianuarie 2010, liberalul Viorel Catarama si-a anuntat candidatura la functia de presedinte al PNL, precizand ca are ca scop formarea unui guvern de dreapta, impreuna cu PDL si cu larga sustinere parlamentara. Ulterior, acesta si-a retras candidatura.

Consiliul National Executiv al PNL a decis la 15 martie 2010 excluderea lui Viorel Catarama, decizia fiind luata cu 39 de voturi pentru, 6 impotriva si 4 abtineri.

Viorel Catarama: USL a fost un mutant politic pentru daramarea lui Basescu

Omul de afaceri Viorel Catarama s-a nascut la 31 ianuarie 1955 in Bacau. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti - Facultatea de Comert in 1980.

Isi incepe activitatea profesionala ca sef de serviciu la Intreprinderea de Casete Radio si TV Bucuresti, lucreaza ca economist in cadrul "Tehnoforestexport" - o importanta intreprindere de comert exterior, devenind ulterior director pentru Europa de Est al firmei Belco - Belgia (economist - Camera de Comert si Industrie a Romaniei).

Se implica in afaceri in 1990

Dupa 1990, se implica in domeniul afacerilor, devenind proprietarul grupului de firme Elvila. In 1991 este numit secretar de stat la Ministerul Comertului si Turismului.

In 1993 este ales vicepresedinte al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania, in 1994 devine presedinte al filialei Bucuresti a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, iar in 1996, vicepresedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania. Anul 2002 marcheaza alegerea sa ca membru in Comitetul Director al Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania.

Viorel Catarama, fost lider PNL: Partidele politice, structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania

A detinut cotidianul Ora si Viitorul romanesc, publicatie pe care a subventionat-o pana in anul 2000.

Viorel Catarama a fost presedintele SAFI (Societatea de Asistenta Financiara si Investitii), un fond de investitii in urma caruia au fost pagubiti multi investitori. Procesul SAFI s-a incheiat cu neinceperea urmaririi penale.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 8081 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Candidat surpriza la prezidentiale - om de afaceri si politician
marcant"

- bashca securist de pe vremea "Tehnoforestexport"!:o)))
Mos bazil
rank 5
N-are sanse . Parerea mea.
Cred c-o sa apara ceva 'gen' Calin Georgescu
IN HOC SIGNO VINCES
rank 2
Daca tot schimbati Constitutia...
... lasati Romanii sa aleaga si forma de guvernamant: ori dictatura (de exemplu, catolica, comunista, ebraica, fascista, matriarhala, militara, musulmana, nationalista, ortodoxa, penticostala sau alta), ori monarhie, ori republica.

Daca Romanii vor revenirea Regelui, Traiasca Regele!

Daca nu, cred ca Vadim Tudor si/sau Napoleon Savescu & Co. (si iesirea din ue si din nato ) ar fi cei mai nimeriti pentru propasirea Romaniei, pentru bunastarea fiecarui Roman.

Nihil sine Deo!
Reformistul
rank 5
Gluma de seara !
Ziare.com: "Un cunoscut om de afaceri si politician de renume ..."
No comment !
curechila
rank 5
Cea mai tare gluma, am ris cu lacrimi !
Trebuia s-o postati in loc de Bancul zilei !
Lucienn
rank 1
Om de afaceri si politician marcant
Viorel Catarama a fost presedintele Societatea de Asistenta Financiara si Investitii, un fond de investitii in urma caruia au fost pagubiti multi investitori. Procesul SAFI s-a incheiat cu neinceperea urmaririi penale. :-))
ioanr
rank 5
Si eu
sunt de parere ca singura scaopare a noastra, a romanilor este un independent pur singe, dar sa mai aiba si cazierul judiciar curat, ca si constiinta ! Nu uitati ca a mai fost numit Ilie Swerbanescu pe un post de ministru pentru ca la vremea aceea critica activitatea guvernului.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor