Care sunt candidatii la presedintie in care romanii au cea mai mare incredere - sondaj BCS

Joi, 17 Iulie 2014, ora 13:43
12310 citiri
Care sunt candidatii la presedintie in care romanii au cea mai mare incredere - sondaj BCS

Victor Ponta si Klaus Iohannis sunt politicienii care, daca ar candida la presedintie, s-ar bucura de cea mai mare incredere din partea romanilor, releva un sondaj BCS, realizat la comanda Fundatiei Miscarea Populara.

Astfel, intrebati "Cata incredere aveti in urmatorii posibili candidati la presedintie", 15,3% dintre respondenti au spus ca au foarte multa incredere in Victor Ponta, 10,3% in Klaus Iohannis si 4,1% in Calin Popescu Tariceanu.

Care a fost cel mai potrivit presedinte al Romaniei - sondaj INSCOP

3,9% dintre cei chestionati au afirmat ca au foarte multa incredere in Sorin Oprescu, 3,8% in Dan Diaconescu, 3,3% in Mihai Razvan Ungureanu si 3% in Crin Antonescu.

Corneliu Vadim Tudor se bucura de foarte multa incredere din partea a 2,8% dintre cei care au raspuns la intrebarile sondajului, in timp ce 2,7% au spus ca au foarte multa incredere in Mircea Geoana.

Isarescu, aruncat din nou in politica. Acum, ca premier pentru Ponta presedinte - sondaj INSCOP

In Elena Udrea au incredere 2,3% dintre respondenti, in Cristian Diaconescu 2,1%, in Catalin Predoiu 2%, iar in Teodor Melescanu 1,8%.

Sondajul mai arata ca 39,4% dintre cei chestionati au declarat ca vor vota cu Victor Ponta (PSD-PC) la alegerile prezidentiale, 33,3% cu Klaus Iohannis (PNL-PDL), 8% cu Cristian Diaconescu (PMP), 6,5% il vor vota pe Calin Popescu Tariceanu (PLR) si 4,7% pe Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Profil de presedinte: Roman, independent si tanar - sondaj INSCOP

6,3% dintre respondenti au declarat ca vor vota candidatul altui partid si 1,7% un candidat independent.

Intrebati daca vor sa mearga la vot la alegerile prezidentiale din noiembrie, 53,4% au raspuns "sigur da", 33,1% "probabil da", 7,1% "probabil nu", 5% "sigur nu", iar 1,4% au declarat "nu stiu/nu raspund".

Sondajul a fost realizat in perioada 3-12 iulie, pe un esantion de 1.272 de persoane cu varste mai mari de 18 ani domiciliate in 114 localitati urbane si rurale selectate din toate judetele tarii.

Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta a tarii, cu o eroare de +/-2,8%.

Citește și:
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...