Ziare.com

Cat ne-au costat alegerile prezidentiale - banii ramasi, la dispozitia Guvernului

Vineri, 06 Martie 2015, ora 21:04

   

Cat ne-au costat alegerile prezidentiale - banii ramasi, la dispozitia Guvernului
Pentru cele doua tururi de alegerilor prezidentiale din 2014 au fost cheltuiti de la bugetul de stat aproape 40 de milioane de euro din totalul de circa 44 de milioane de euro, sumele neutilizate urmand sa se intoarca in Fondul de rezerva al Guvernului.

Informatiile au fost oferite presei, vineri, de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).

"Potrivit analizei realizate de AEP, totalul fondurilor bugetare aprobate pentru desfasurarea celor doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din 2014 a fost de 193.900.000 lei (43.929.405 euro), din care s-au cheltuit 173.472.000 lei (39.301.298 euro).

Sumele neutilizate, reprezentand 20.428.000 lei (4.628.107 euro), au fost restituite in vederea reintregirii Fondului de rezerva la dispozitia Guvernului", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform calculelor efectuate de AEP, pentru fiecare alegator inscris in listele electorale permanente suma medie cheltuita a fost de 9,48 lei (2,14 euro), iar pentru fiecare alegator care s-a prezentat la vot costul mediu s-a ridicat la 16,36 lei (3,66 euro).

Mai multe informatii privind situatia defalcata a fondurilor bugetare alocate si utilizate de institutiile implicate in scrutinul din noiembrie 2014 se gasesc pe site-ul AEP, unde poate fi urmarita si evolutia din ultimii zece ani a sumelor alocate si cheltuite pentru procesele electorale.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3836 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...din care s-au cheltuit 173.472.000 lei (39.301.298 euro).

Ce de bani ! Ca sa-ti treaca pozitia ideala este ghemuit, cu picioarele desfacute si capul in palme. Asa iese mai usor maiaua din tine si-ti intra deopotriva ganduri mai vesele in cap.

 

Ha ! Imagina-ti-va oameni buni cate proiecte s-ar fi facut

cu 40 miliarde de euro in Romania si $40 de miliarde in SUA (cat au costat alegerile mid-term recente acolo)???

Acum intelegeti imensitatea jafului cetatenilor de catre sistemul politic. Pensiile si salariile se reduc insa miliardele sunt cheltuite in alegeri de parca nu ar fi nimic.

Avem nevoie de reforma completa a sistemului ineficient de alegeri peste tot in lumea 'democratica'. Trebuie date cate 30 minute la tv gratis pt fiecare candidat, aboliti banii corporati privati din alegeri si gata = sanse egale pentru fiecare candidat, eliminarea ineficientei si furtului de la bugete si a influentei nefaste ale banilor corporati care controleaza alegerile in sua de exemplu creand simtul indatoririi alesilor fata de cei care le-au finantat alegerile si vor continua sa-i sustina financiar sa poata sta inscaunati.

Sectiile de votare din diaspora...

Aici sunt banii cu care trebuiau administrate sectiile de votare inchise din diaspora. Ponta face economie ...

 

Mai bine eram monarhie si nu se mai cheltuia atat...

..nu trebuia sa alegem intre niste candidati patati, avand toti bube si dosare atarnate de gat... Un rege nu s-ar preta la asemenea gainarii... dar suntem un popor prea indoctrinat, incat sa n-alegem calea buna.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor