Ziare.com

CCR a respins toate contestatiile privind alegerile prezidentiale

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 14:00

   

CCR a respins toate contestatiile privind alegerile prezidentiale
Curtea Constitutionala a Romaniei a respins miercuri, ca inadmisibile, cele trei contestatii depuse cu privire la al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Sesizarile respective au fost formulate de cetateni simpli.

Potrivit Legii pentru alegerea presedintelui Romaniei, "cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele politice, aliantele electorale si de candidatii care au participat la alegeri, in termen de cel mult 3 zile de la inchiderea votarii". De asemenea, legea prevede ca "cererea trebuie motivata si insotita de dovezile pe care se intemeiaza".

Presedintele CCR: Sa ne pregatim vineri de o mare sedinta festiva

Legea amintita prevede ca CCR anuleaza alegerile in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului sau, dupa caz, ordinea candidatilor care pot participa la al doilea tur de scrutin.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014: Al doilea tur, contestat la CCR

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, inainte de sedinta in care au fost analizate contestatiile respective, ca trebuie sa fim pregatiti vineri pentru "o sedinta festiva".
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Imi inchipui cine au fost cei 3 ''simpli cetateni´´....

...Alba ca Zăpada, Marin1234, știți voi cine era al 3-lea???? Ei jubilau prematur in ziua celui de-al doilea tur de scrutin siguri ca Ponta a ieșit ''invingător´´, pe ușa din spate....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor