Ce averi au principalii candidati la prezidentiale

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 07:33
9713 citiri
Ce averi au principalii candidati la prezidentiale

Cei mai bine cotati candidati la alegerile prezidentiale din noiembrie sunt oameni instariti, dupa cum arata declaratiile lor de avere.

Cea mai bogata este Elena Udrea, presedintele PMP si candidatul acestui partid la fotoliul de la Cotroceni.

Astfel, Elena Udrea are mai multe case si terenuri, doua autoturisme - un Fiat 500 si un Mercedes -, bijuterii in valoare totala de 100.000 de euro, numeroase plasamente, investitii si imprumuturi, precum si mai multe conturi in lei si euro, in valoare totala de aproape 3,5 milioane de lei.

De la Camera Deputatilor, Elena Udrea a incasat anul trecut aproape 59.000 de lei.

Victor Ponta, candidatul PSD, detine terenuri, case si apartamente, doua masini - Fiat si Citroen -, precum si bani in conturi la Unicredit Tiriac si BRD, in valoare totala de 250.000 de lei.

In calitate de premier, Victor Ponta a incasat 74.208 lei, in timp ce sotia sa, Daciana Sarbu, a castigat ca europarlamentar 74.408 euro.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, primar al Sibiului, a trecut in declaratia de avere 3 apartamente si 3 case de locuit, precum si trei conturi la BCR in lei, euro sau dolari, in valoare totala de aproape 110.000 de lei.

In calitate de primar, a castigat 43.802 lei, la care se adauga putin peste 26.000 de lei castigati de sotia sa, profesor. Din inchirierea a doua imobile, cei doi soti au mai castigat cate 114.000 de lei.

O avere impresionanta are si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, candidatul PLR la presedintie.

Acesta detine mai multe terenuri in Ilfov, apartamente in Bucuresti si Navodari, precum si o casa de vacanta in Ilfov, 7 masini (3 Citroen, Fiat, Lancia, Triumph si Mercedes), bijuterii in valoare estimata de 60.000 de euro, mai multe conturi bancare in lei si euro, in valoare totala de circa 3.000.000 de lei, dar si numeroase plasamente si investitii.

De la Senat, Tariceanu a castigat 58.908 lei, la care s-au adaugat peste 40.000 de lei, bani obtinuti prin inchirierea unui apartament in Capitala.

Candidatul independent Monica Macovei are inscrise in declaratia de avere mai multe case si terenuri in Bucuresti, Ilfov si judetul Constanta, un autoturism Suzuky Wagon, dar si bani in conturi din tara si strainatate, in valoare estimata totala de aproape 3 milioane de lei.

In calitate de europarlamentar, Monica Macovei a castigat anul trecut 74.408 euro, suma la care s-au mai adaugat 30.586 de lei obtinuti din chirii.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, care si-a anuntat intentia de a candida la presedintie, detine mai multe terenuri si case, o masina Ford Fiesta, tablouri in valoare estimata de 6.000 de euro, si aproape 150.000 de lei in conturi bancare la Banc Post si Banca Transilvania.

De la Parlament a castigat 58.908 lei, iar de la UDMR el si sotia sa au obtinut ca venituri salariale 61.325 lei, respectiv 14.638 lei.

Eveniment Quarterly Report

Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
Preşedintele AUR George Simion a declarat că cei de la USR i-au transmis că nu vor semna cu AUR moţiunea de cenzură pentru că sunt extremişti, iar el le-a transmis “daţi-vă jos de pe...
#avere Udrea, #avere Ponta, #avere Tariceanu, #avere Macovei , #Alegeri Prezidentiale 2014