Corlatean: Mai multe ambasade au cerut prelungirea procesului de votare, BEC a refuzat

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 01:30
2873 citiri
Corlatean: Mai multe ambasade au cerut prelungirea procesului de votare, BEC a refuzat

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat, duminica seara, ca mai multe ambasade, inclusiv cea de la Londra, au cerut prelungirea programului de votare, insa Biroul Electoral Central a decis sa nu se permita acest lucru.

"Au fost cateva solicitari de la unele ambasade, inclusiv cea de la Londra de prelungire a programului de votare. BEC, in baza legii a decis ca nu se va prelungi si noi am luat act de aceasta decizie. E decizia BEC-ului si nu o critic", a spus Corlatean, la Antena 3.

Seful diplomatiei a explicat ca aglomeratia in sectiile din strainatate s-a produs dupa ce Biroul Electoral Central a hotarat ca declaratia pe propria raspundere sa poata fi completata doar in sectie, iar cand s-a renuntat la aceasta decizie, procesul de vot s-a accelerat.

Romanii forteaza votul dupa inchiderea urnelor la Paris, Viena si Londra - jandarmii intervin

"BEC-ul a constatat ca sunt probleme de afluenta si a luat aceasta decizie de a se completa aceasta declaratie mai la liber, asa, in afara ambasadei chiar cu riscuri, atunci s-a produs o accelerare a procedurii de vot. BEC-ul a procedat pe fond corect pentru ca a dorit sa evite orice forma chiar de fraudare asa cum a fost in 2009.

Dar s-a accelerat procedura si aceasta s-a vazut si in Spania, acolo unde s-a incheiat procesul de vot (...) in toate cele 38 de sectii de votare - tot atatea cat s-au organizat si in 2009 - corect, chiar daca a fost afluenta, au votat toti. Singura exceptie, din ce mi-a comunicat Ambasada, la Valencia, unde doar 50 de cetateni, cu parere de rau o spun, nu au putut sa voteze, dar in rest au votat toti", a explicat Corlatean.

Haos la sectiile de votare din diaspora - ce spun Titus Corlatean si Victor Ponta

Ministrul a mai spus ca o situatie similara cu cele de la Paris si Londra a fost si la Munchen.

Citeste si:
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: AGERPRES