Cum sa ratezi o dezbatere electorala - Ponta: Merg doar daca vin toti 14. Tariceanu: Eu nu ajung

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 21:30
6181 citiri
Cum sa ratezi o dezbatere electorala - Ponta: Merg doar daca vin toti 14. Tariceanu: Eu nu ajung

Cei 14 candidati nu doresc sa se intalneasca intr-o dezbatere electorala inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale, concluzioneaza reprezentantii Institutului de Politici Publice (IPP), initiatorul demersului, in urma negocierilor purtate cu staff-urile de campanie ale candidatilor.

Potrivit unui comunicat de presa al IPP, candidatul Aliantei PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a solicitat, in raspunsul sau catre IPP, ca toti cei 14 candidati inscrisi in cursa electorala sa fie invitati sa participe la dezbaterea electorala "fata in fata", insa candidatii Kelemen Hunor, Dan Diaconescu si Corneliu Vadim Tudor nu au formulat niciun raspuns propunerii IPP.

"Din formularea raspunsului candidatului Victor Ponta la propunerea de participare intr-un format cu 14 candidati reiese ca principala conditie a participarii domniei sale este ca organizatorii (IPP) sa ii invite intr-o dezbatere pe toti candidatii inscrisi ceea ce reprezentantii IPP au facut inca din cursul serii trecute (luni - n.r.), asigurandu-se ca fiecare staff de campanie a fost informat/invitat.

Aceste argumente nu par a fi suficiente, candidatul Aliantei PSD-PC-UNPR explicand, la insistentele IPP, ca, in fapt, conditioneaza prezenta domniei sale la o astfel de dezbatere de participarea efectiva a tuturor celorlalti candidati, un aspect pe care IPP nu il poate controla sau decide", arata sursa amintita.

Reprezentantii IPP explica faptul ca institutul a fost informat de catre candidatul independent Calin Popescu-Tariceanu ca nu va putea participa la respectiva dezbatere electorala, intrucat nu ii permite programul.

IPP cheama prezidentiabilii la dezbateri. Ponta, singurul candidat care nu a raspuns invitatiei

"Calin Popescu-Tariceanu a comunicat IPP ca programul nu ii permite participarea la dezbatere, desi institutul isi manifestase disponibilitatea de organizare a dezbaterii intr-o alta zi dintre cele ramase pana la primul tur al alegerilor prezidentiale 2014.

In cursul zilei de astazi (marti - n.r.), din dorinta ca macar o dezbatere electorala sa existe inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale 2014, reprezentantii IPP au discutat, in total, ore intregi la telefon cu staff-urile de campanie, dar si cu jurnalistii interesati, facand toate eforturile pentru ca toti cei implicati sa fie la curent", se precizeaza in comunicatul de presa.

IPP isi exprima regretul cu privire la imposibilitatea de a organiza o dezbatere electorala cu toti cei 14 candidati inscrisi in cursa pentru Palatul Cotroceni.

"Din punctul nostru de vedere este regretabil ca nu se poate organiza o dezbatere la care principalii candidati sa intre intr-o confruntare cu ceilalti competitori, format ce stimuleaza interesul electoratului pentru alegeri si implicit creste calitatea informatiilor de care alegatorii au nevoie (mai ales cei indecisi) pentru a se prezenta la urne in cunostinta de cauza.

Regretam sincer situatia si ii asiguram pe toti cei care ne-au urmarit eforturile in ultimele zile ca am facut tot ce a depins de noi ca aceasta dezbatere sa existe", se subliniaza in documentul citat.

IPP isi manifesta, in continuare, disponibilitatea de a organiza o astfel de dezbatere electorala, avand convingerea ca alegatorii merita o astfel de dezbatere "macar inaintea celui de-al doilea tur de scrutin intre candidatii ramasi in competitie".

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...