Dezastru la votul din diaspora - ambasada SUA reactioneaza

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 21:34
11019 citiri
Dezastru la votul din diaspora - ambasada SUA reactioneaza
Foto: CVSFlags.com

Ambasada Statelor Unite in Romania a reactionat la scandalul votului din diaspora, dupa ce numerosi romani din strainatate au stat la coada ore intregi, iar multi nu au mai apucat sa isi exprime optiunea, din cauza proastei organizari.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a anuntat ca vor fi luate masuri pentru ca problemele din primul tur sa nu se repete si la competitia finala din 16 noiembrie, iar misiunea diplomatica a SUA a precizat apreciaza acest lucru, potrivit B1 TV.

"Procesul electoral este suprem intr-o democratie. Salutam angajamentul luat de autoritati de a revizui procedurile si de a face corectiile necesare pentru a se asigura ca fiecare cetatean sa voteze conform Constitutiei si legilor", se arata intr-un mesaj al Ambasadei americane.

Reactia diplomatilor vine in contextul in care in mai multe orase europene, dar si la New York, s-au format cozi impresionante in fata sectiilor de vot, iar unii cetateni romani nu au apucat sa voteze, din cauza ca nu au fost suficiente stampile, cabine sau liste suplimentare.

Alegeri prezidentiale 2014: Cozi impresionante la vot si in New York

Premierul Victor Ponta a dar marti un ultimatum, avertizand ca reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe garanteaza cu functia buna desfasurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Ponta ameninta MAE: Daca nu poate un roman sa voteze in turul 2, plecati toti!

Ulterior, Titus Corlatean a declarat ca a propus Biroului Electoral Central (BEC) simplificarea procedurii de completare a declaratiei pe propria raspundere si a listei pe care trebuie sa se inscrie votantii din diaspora, precum si marirea numarului de cabine de vot, acolo unde o permite spatiul.

Corlatean nu isi da demisia: Ce masuri propune ca sa nu se repete dezastrul de la vot

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
#reactie Ambasada SUA vot diaspora, #vot diaspora ambasada SUA , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ponta a declarat ca nu mai primeste sfaturi din exterior.
Poza Saegetus
Saegetus
rank 3