Dezastru la votul din diaspora - ambasada SUA reactioneaza

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 21:34
10798 citiri
Dezastru la votul din diaspora - ambasada SUA reactioneaza

Ambasada Statelor Unite in Romania a reactionat la scandalul votului din diaspora, dupa ce numerosi romani din strainatate au stat la coada ore intregi, iar multi nu au mai apucat sa isi exprime optiunea, din cauza proastei organizari.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a anuntat ca vor fi luate masuri pentru ca problemele din primul tur sa nu se repete si la competitia finala din 16 noiembrie, iar misiunea diplomatica a SUA a precizat apreciaza acest lucru, potrivit B1 TV.

"Procesul electoral este suprem intr-o democratie. Salutam angajamentul luat de autoritati de a revizui procedurile si de a face corectiile necesare pentru a se asigura ca fiecare cetatean sa voteze conform Constitutiei si legilor", se arata intr-un mesaj al Ambasadei americane.

Reactia diplomatilor vine in contextul in care in mai multe orase europene, dar si la New York, s-au format cozi impresionante in fata sectiilor de vot, iar unii cetateni romani nu au apucat sa voteze, din cauza ca nu au fost suficiente stampile, cabine sau liste suplimentare.

Alegeri prezidentiale 2014: Cozi impresionante la vot si in New York

Premierul Victor Ponta a dar marti un ultimatum, avertizand ca reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe garanteaza cu functia buna desfasurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Ponta ameninta MAE: Daca nu poate un roman sa voteze in turul 2, plecati toti!

Ulterior, Titus Corlatean a declarat ca a propus Biroului Electoral Central (BEC) simplificarea procedurii de completare a declaratiei pe propria raspundere si a listei pe care trebuie sa se inscrie votantii din diaspora, precum si marirea numarului de cabine de vot, acolo unde o permite spatiul.

Corlatean nu isi da demisia: Ce masuri propune ca sa nu se repete dezastrul de la vot

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...