Dezastru la votul in diaspora - episodul Munchen: "Inceputul sfarsitului democratiei" (Video)

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 15:10
6424 citiri
Dezastru la votul in diaspora - episodul Munchen: "Inceputul sfarsitului democratiei" (Video)
Foto: Vimeo / Madalina Rosca

Regizorul Madalina Rosca, doctorand la Munchen, a filmat modul in care a decurs votul in orasul german la turul intai al alegerilor prezidentiale, concluzia sa fiind ca a fost vorba despre o "dezorganizare foarte organizata".

Madalina a reusit sa voteze pentru ca s-a prezentat la urne dimineata, dar vazand umilinta pe care au trait-o apoi miile de romani care nu au putut vota la Consulatul din Munchen, a decis sa filmeze ce s-a intamplat pe parcursul zilei.

"Ceea ce este foarte important la alegerile astea, la votul de la Munchen, e ceea ce eu nu am putut filma, ceea ce se intampla atunci cand intram sa votam. Toata sicana, faptul ca pana sa votezi dura 15 minute. Am votat de mai multe ori in strainatate, in diferite tari. De aceasta data, lucrurile erau facute intr-o asemenea maniera incat eu o numesc o dezorganizare foarte organizata", a declarat Madalina Rosca intr-o interventie la postul Digi24.

Ca si in alte orase - Londra, Paris, Roma, Viena sau Madrid - romanii care traiesc peste hotare au rabdat ore in sir frigul sau ploaia pentru a-si putea exercita dreptul constitutional de a-l alege pe presedintele tarii lor.

Fiul lui Ion Ratiu: Am putea crede ca Guvernul din Romania nu a dorit ca diaspora sa voteze

Doctor in fizica la Princeton, catre Ponta: Ma consider prost, prin comparatie cu dvs.

Peste tot, punctul culminant al zilei alegerilor a fost apropierea orei 21:00, moment in care au fost chemati politistii locali (foto) ca sa blocheze intrarile in sectiile de votare, luate cu asalt de romanii care constatau ca au stat ore in sir la coada degeaba.

Alegeri prezidentiale 2014: Coada "comunista" la vot in Paris, Roma, Londra, Munchen si Madrid (Galerie foto)

London Evening Standard: Sute de romani lasati pe afara. Li s-a refuzat dreptul la vot

In filmul realizat de Madalina Rosca apare si purtatorul de cuvant al Politiei din Munchen.

"Este foarte greu pentru cetatenii germani sa isi imagineze si acest lucru, ca noi nu putem vota prin posta. Da, se vedea asta in ochii lor", a mai declarat Madalina Rosca la Digi24.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Madalina Rosca vot Munchen prezidentiale, #vot diaspora prezidentiale 2014, #vot Germania prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014