Dezbatere Ponta-Iohannis la Cotroceni: Firea raspunde pentru PSD - Un circ ieftin

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 15:49
8784 citiri
Dezbatere Ponta-Iohannis la Cotroceni: Firea raspunde pentru PSD - Un circ ieftin
Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al PSD, sustine ca propunerea facuta sambata de presedintele Traian Basescu privind organizarea unei dezbateri electorale la Cotorceni este doar "circ ieftin", menit "sa duca in derizoriu o discutie serioasa".

"Echipa Basescu-Iohannis iese la rampa! Vor spectacol pentru a-l ajuta pe Iohannis, care fuge de dezbateri! (...) El (Traian Basescu, n.r.) nu isi doreste o dezbatere prezidentiala reala, ci un circ ieftin care sa duca in derizoriu orice discutie serioasa despre viitorul Romaniei si care sa-l ajute pe Iohannis sa scape de o confruntare directa cu Victor Ponta", scrie Gabriel Firea intr-un comunicat remis Ziare.com.

Gabriela Firea arata in declaratia sa ca numai prin varianta propusa de Victor Ponta pentru intalnirle cu Klaus Iohannis, "4 dezbateri la 4 televiziuni de stiri, pe teme vizand atributiile si zona de interes a presedintelui: politica externa, securitate nationala, sistem constitutional si economie", publicul poate fi informat corect.

Purtatorul de cuvant al PSD incheie prin a reaminti ca premierul Victor Ponta va merge la "4 televiziuni pentru a-si prezenta programul si viziunea chiar daca domnul Iohannis nu doreste sa vina".

Presedintele Traian Basescu a propus sambata ca o eventuala dezbatere televizata intre Victor Ponta si Klaus Iohannis sa fie tinuta la Palatul Cotroceni, astfel incat toata presa sa o poata prelua.

"In perioada pregatitoare, dar si in timpul dezbaterii/dezbaterilor, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu se va afla in Palatul Cotroceni", se arata intr-un mesaj publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, nua respins propunerea presedintelui Traian Basescu, aratand ca accepta "orice platforma independenta publica, accesibila intregii prese".

Dezbatere Ponta-Iohannis la Cotroceni: Ce spune prezidentiabilul ACL

Vineri au avut loc negocieri esuate intre echipele de campanie ale celor doi candidati in privinta locului in care aceste dezbateri ar trebui organizate. PSD tine ca dezbaterile sa fie in numar de patru, fiind gazduite de mai multe televiziuni de stiri.

Echipa lui Klaus Iohannis isi dorea o singura dezbatere, organizata pe o platforma independenta. Institutul de Politici Publice s-a oferit sa organizeze o astfel de intalnire.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gabriela Firea Iohannis propunere Basescu, #Firea Basescu Cotroceni Iohannis, #Firea Cotroceni dezbatere circ , #Alegeri Prezidentiale 2014