Hai la vot cu Cristina Cioran: Mergem sa ne votam libertatea!

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 14:49
2586 citiri
Hai la vot cu Cristina Cioran: Mergem sa ne votam libertatea!

In fiecare saptamana, actrita Cristina Cioran ne recomanda un eveniment pentru care merita sa ne rupem din timp, sa iesim din casa. Daca de obicei este vorba despre un eveniment cultural, saptamana acesta vedeta ne aminteste ca, mai presus de toate, ar trebuie sa mergem la vot.

Pentru ca aceste zile sunt impanzite de proteste pentru libertate, minciuni impotriva libertatii, declaratii dintre cele mai usturatoare, rautacioase si de cele mai multe ori menite sa ne induca in eroare, nu va invit nici la teatru, nici la film, ci la VOT!

Poate ca este unul dintre cele mai importante momente din ultimii ani, unul dintre acele momente in care avem ocazia sa ne strigam libertatea pe hartie, sa facem dreptate celor care au murit la Revolutie, celor care au iesit in strada fara ganduri de marire, ci doar cu inima si mintea deschise.

Pentru toti romanii, aceasta zi de duminica, 16 noiembrie 2014, este si va ramane in istorie o foaie de libertate.

Singura noastra sansa pentru a deveni cu adevarat o tara europeana este sa ne exprimam liber votul in ziua alegerilor.

Cu cine votezi? Este treaba ta! Pe cine alegi? Este treaba ta! Dar du-te la vot!

Romania are nevoie de noi, acum, in acest moment cand se scrie istoria adevaratei libertati!

Artistii din Romania au nevoie de sustinerea voastra, a celor care ne cititi, ne urmariti, ne apreciati, ne criticati. Ca aceste lucruri sa continue, ca arta si cultura sa mearga mai departe si sa fie cu adevarat libere, ca expresia culturala sa poata fi una fara cenzura si oprelisti, avem nevoie de voi!

Avem cu totii sansa sa schimbam Romania!

Am urmarit un documentar facut de straini cu privire la Revolutia din '89, in care am revazut primele proteste de strada de atunci, la varta de acum, acele fete frumoase si fericite ca vom fi liberi, acele fete tinere si pline de speranta, fete pe care nu le-am mai vazut de atunci.

Acele fete de tineri se pot vedea doar in cimitirul eroilor acum. Am plans gandindu-ma ca parintii acelor tineri, care acum poate nu mai sunt printre noi, s-au rugat pentru libertate. Ca acei tineri aveau un viitor, dar au decis sa moara, sa se sacrifice pentru noi, astia care nu mai mergem la vot! Pentru noi, astia care spunem ca nu ne intereseaza!

Nu putem calca pe acele morminte! Ei sunt eroii care au luptat pentru ca noi sa putem vota liber.

Cu o prezenta adevarata la vot, ne putem permite sa spunem ca nu am murit degeaba!

Hai, pe 16, la vot! Istoria se bazeaza pe asta!

Va pup,

Cristina Cioran

Citeste si:
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți, 25 ianuarie, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”O...
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de oameni din aparatul administrativ pentru...