Mai conteaza cine va fi presedinte?

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 15:29
2645 citiri
Mai conteaza cine va fi presedinte?

Daca iese Ponta presedinte ce faceti? Emigrati? Nu mai platiti impozitele si taxele, de ciuda? Va sinucideti? Va implicati in politica? Sau, in final, va obisnuiti si va vedeti de treaba, gasind solutii individuale pentru o viata decenta in propria tara?

Ca sa excludem speculatiile inutile, marturisesc ca voi merge la vot si nu il voi vota pe Victor Ponta. Insa cine-si inchipuie ca, daca ar ajunge liderul PSD presedinte, viata se va schimba dramatic in rau sau spectaculos in bine cred ca ar trebui sa fie putin mai realist. Poate chiar putin mai optimist decat pesimist.

In opinia mea, in cazul unei victorii, Ponta nu ar avea curajul sa gratieze niciun puscarias politic condamnat pentru coruptie. Cu atat mai mult cu cat idolul sau, Adrian Nastase, a fost deja eliberat. Macar pentru el avea o datorie morala. Mai important e pe cine va desemna premier, ca sa administreze economia tarii.

Dupa Revolutie, cei care aveau bani, in majoritatea lor, au facut si mai multi. Cei care erau saraci poate ca sunt si mai saraci. Cei care si-au vazut de treaba in mod natural si-au urmat interesul si au dus-o relativ bine. Granita dintre bine si rau nu a fost un impediment pentru romanii cu initiativa, determinati sa reuseasca in propria tara sau in strainatate.

Este foarte adevarat insa ca, pentru unii, binele a fost obtinut in timp, cu imense sacrificii, dar nu imposibil de atins. Din pacate, politica a reprezentat pentru unii o trambulina de lansare in zona formatorilor de opinie, care au reusit sa manipuleze oamenii debusolati. Pensionarii, asistatii sociali, bugetarii captivi sunt invariabil masa de manevra.

Totusi, daca nu furi, daca esti eficient in meseria ta, daca respecti legile, daca muncesti si esti profesionist, fie ca esti angajat la stat sau la privat, daca esti patron si nu faci evaziune fiscala sau nu-ti inseli partenerii de afaceri, daca platesti taxele si impozitele pentru ceea ce ai sau castigi, ce ti se poate intampla?

Nu am auzit pana acum ca vreo persoana a fost saltata din casa de DNA fara motiv. Daca nu ai contracte frauduloase cu statul, daca nu ai luat sau ai dat mita, daca esti, in general, corect, de ce sa te temi? Credeti ca mai exista procurori care sa alerge lumea prin oras fara motive serioase?

In opinia mea, institutiile statului sunt deja intarite si nu mai stau in genunchi in fata unor politruci, dornici de razbunari sau abuzuri. Credeti ca Uniunea Europeana, FMI, NATO, SUA sau Consiliul Investitorilor Straini vor sta cu mainile in san daca vor auzi de astfel de abuzuri? Romania nu mai e de capul ei!

Cine-si imagineaza ca Banca Nationala a Romaniei ar sta deoparte de viata politica daca nu ar fi convinsa ca tara noastra nu va mai fi niciodata a unui singur individ, fie el si presedinte, chiar daca numele lui va fi Victor Ponta? Probabil ca BNR are cele mai sigure informatii care-i confera statutul de pol de stabilitate si incredere pentru majoritatea romanilor activi.

Daca va avea norocul incepatorului, fiind la prima candidatura, si va ajunge presedinte, actualul premier nu cred ca va misca in front. Are deja reperele marcate foarte clar. Nu imi imaginez nicio clipa ca serviciile secrete vor fi matrasite sau, in cel mai bun caz, vor fi niste marionete la usa noului ales de la Cotroceni.

Acolo, indiferent cine va ajunge, nu e de capul lui si, daca vrea sa nu zboare din cea mai inalta functie in stat, va trebui sa colaboreze cu oameni importanti, inteligenti si necunoscuti de public. Cazul Emil Constantinescu e un exemplu.

Dar hai sa presupunem ca iese Iohannis presedinte. Ce faceti atunci? Nu mai mergeti la serviciu? Va curge lapte si miere pe strazi? Credeti ca hotii vor fi cei mai cinstiti si romanii onesti se vor transforma in hoti? Credeti ca cine face politica de dreapta va indrepta instantaneu lucrurile in aceasta tara?

Oare nu va mai fi coruptie, nu vor mai fi abuzuri, nu vor mai fi romani saraci? Oare asistatii sociali se vor apuca de munca? Oare romanii vor munci mai mult, mai eficient? Cele 2-3 milioane de romani plecati vor navali acasa de dragul noilor schimbari politice?

Oricine va fi presedinte, tot cu aceiasi romani va defila. E adevarat ca sunt enorm de multe lucruri de imbunatatit in Romania, dar eu cred ca singura diferenta va fi viteza cu care ne vom adapta regulilor occidentale. Suntem prea mici ca sa fim lasati sa ne purtam singuri de grija.

Inainte de 1989 a avut "grija" de noi Ceausescu. Dupa un sfert de secol, decizia nu ne mai apartine. Si asta nu e un lucru tocmai rau. Cu asa politicieni...

Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si sigur se va duce la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri prezidentiale Ponta Iohannis , #Alegeri Prezidentiale 2014