Iohannis, castigator al alegerilor in Bucuresti si Transilvania, Ponta - in Moldova si Muntenia

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 22:10
5613 citiri
Iohannis, castigator al alegerilor in Bucuresti si Transilvania, Ponta - in Moldova si Muntenia

Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale in Bucuresti si in Transilvania, iar Victor Ponta - in Moldova si Muntenia, potrivit unei analize Avangarde.

In Moldova, Ponta a obtinut in turul II al alegerilor prezidentiale 53,87% din voturi si Iohannis - 46,13%, iar in Muntenia, Ponta a avut 60,60% si Iohannis - 39,40%.

Klaus Iohannis a obtinut in Transilvania 64,83% din voturi iar Victor Ponta - 35,17%. De asemenea, candidatul ACL a obtinut in Bucuresti 58,21% din voturi, in timp ce contracandidatul sau a avut 41,97%.

Candidatul PSD-PC-UNPR a obtinut cele mai multe voturi in mediul rural - 53,15%, iar candidatul ACL a avut cele mai multe voturi - 56,32% - in mediul urban.

Potrivit cercetarii, peste 70% din voturile pentru Klaus Iohannis in turul II al alegerilor prezidentiale au fost obtinute de la cei cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani (70,10%) si de la cei cu varsta cuprinsa intre 31 si 60 de ani (54,88%). Victor Ponta a fost votat de aproape 69% dintre alegatorii cu varsta de peste 61 de ani care s-au prezentat la urne.

Cum a votat diaspora: Iohannis, invingator detasat. Ponta a castigat doar in patru sectii

Unde au mers voturile contracandidatilor din turul intai

Aproape 93% dintre votantii Monicai Macovei au votat in turul II cu Klaus Iohannis, releva analiza.

Votantii Elenei Udrea au acordat in proportie de 87% votul candidatului dreptei, in timp ce 13% din voturi au mers catre Victor Ponta. Votantii UDMR au decis sa voteze cu candidatul dreptei, aproape 88% dintre acestia alegandu-l pe Klaus Iohannis.

69,83% dintre cei care l-au votat pe Calin Popescu Tariceanu in primul tur i-au acordat votul lui Victor Ponta in turul II. Dintre votantii lui Dan Diaconescu, 53% s-au dus catre Victor Ponta iar dintre votantii lui Vadim Tudor, 51% au respectat indemnul acestuia, si anume, sa voteze cu candidatul PSD.

Iohannis vs. Ponta: Profilul alegatorului - sondaj IRES

"Daca facem un calcul in voturi, luandu-i in calcul pe votantii Elenei Udrea, Monicai Macovei, Kelemen Hunor, Calin Popescu Tariceanu, Dan Diaconescu si Vadim Tudor din turul I, putem vedea ca Victor Ponta a atras in turul II de la acestia 874.555 de voturi, in timp ce Klaus Iohannis a atras 1.610.883 de voturi. Putem trage concluzia ca Iohannis a reusit sa atraga dublu fata de contracandidatul sau de la ceilalti candidati din primul tur", afirma realizatorii raportului.

The Economist, despre alegerile prezidentiale: Surpriza transilvaneana

Ei arata ca 1.750.000 de persoane care in primul tur nu au iesit la vot au venit in turul II. Din acestia, 67% (aproximativ 1.200.000 de persoane) l-au votat pe Klaus Iohannis. 31% dintre cei care au facut diferenta intre cele doua tururi au intre 18 si 30 de ani, 13% au 61 de ani si peste iar cei mai multi se incadreaza in categoria 31-60 de ani.

Citeste si:
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, condusă de artistul Dan Teodorescu, a publicat duminică, 24 octombrie, pe canalul de YouTube, o piesă intitulată „Un sas” - o „dedicație” pentru președintele Klaus...
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
John Doe 5430
rank 5
Mancatorii de seminte si bautori de zaibar au muscat-o de data asta