Iohannis, dupa exit-polluri: Miza de astazi a fost dreptul la vot. Ati fost niste eroi!

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 21:08
9391 citiri
Iohannis, dupa exit-polluri: Miza de astazi a fost dreptul la vot. Ati fost niste eroi!

Klaus Iohannis i-a felicitat pe toti romanii care au iesit la vot in turul doi al alegerilor si a subliniat ca miza votului dat duminica, 16 noiembrie, a fost, de fapt, dreptul de a vota.

"Ati fost niste eroi! Votul a decurs fenomenal. O prezenta enorma la vot. Va multumesc tuturor ca ati iesit sa votati presedintele Romaniei. Un gand special si respect tuturor celor care au votat in diaspora, cu toate ca in foarte multe locuri a fost nevoie sa astepte multe ore", a declarat candidatul ACL la prezidentiale, imediat dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Klaus Iohannis a subliniat ca ziua de astazi a fost una "speciala".

"Acum, dupa 25 de ani de la Revolutia romana, oamenii au iesit din casa pentru a lupta pentru dreptul la vot. Miza de astazi a fost dreptul la vot. Este incredibil!

Solicit guvernului acum, in ceasul al 12-lea, sa faca un efort si sa prelungeasca votarea in diaspora. Solicit guvernului un minim respect fata de romanii care vor sa isi dea votul in diaspora. Solicit reprezentantilor nostri in sectii vigilenta maxima. Nu va bateti joc de votul oamenilor, atentie la numarare! Cu totii ne dorim ca rezultatul obtinut scriptic sa reprezinte fidel vointa romanilor", a mai declarat Iohannis.

In ceea ce priveste votul in diaspora, candidatul ACL a subliniat ca "guvernul va trebui sa isi asume aceasta organizare".

"Am auzit o exprimare care mi-a dat mult de gandit: nu conteaza daca au votat 3 oameni sau 300 de mii. Daca un singur roman nu a reusit sa voteze, inseamna ca i-a fost incalcat un drept fundamental", a mai spus Iohannis.

Intrebat daca mai are emotii in continuare, candidatul ACL a recunoscut cu sinceritate: "mai am emotii, voi avea pana cand CCR da verdictul final".

"Din acest motiv i-am rugat pe cei din sectii: mare atentie! Mare atentie la numarare, la raportare, alegerile se termina exact atunci cand CCR le valideaza", a completat acesta.

Rezultate exit poll - Ponta si Iohannis, la diferenta infima. Sondaje contradictorii LIVE

Klaus Iohannis a subliniat inca o data ca "rezultatul din aceasta seara este foarte bun".

"Nu mi-i teama", a raspuns el, intrebat fiind daca se teme ca rezultatele finale vor arata altfel decat exit-pollurile.

De asemenea, liderul PNL a precizat ca ceea ce s-a intamplat la aceste alegeri prezidentiale arata ca "este nevoie de schimbarea legislatiei in materie".

"E nevoie de votul prin corespondenta si e nevoie de votul electronic pentru a elimina orice suspiciune", a mai spus candidatul ACL la presedintia Romaniei.

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#Iohannis exit poll turul doi , #Alegeri Prezidentiale 2014