Iohannis: Imi exprim solidaritatea cu cei care vor protesta. Ponta ingradeste votul

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 14:40
4595 citiri
Iohannis: Imi exprim solidaritatea cu cei care vor protesta. Ponta ingradeste votul
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Candidatul ACL Klaus Iohannis si-a exprimat solidaritatea cu miile de romani care si-au anuntat participarea la protestele de sambata, nemultumiti de situatia inregistrata in primul tur de scrutin cand mii de oameni nu au putut vota in strainatate.

"E o situatie foarte trista ca un candidat profita de functia pe care o are pentru a ingradi un drept constitutional. Imi exprim solidaritatea cu cei care astazi vor protesta si vor cere sa li se respecte dreptul la vot. Ii chem pe toti cetatenii cu drept de vot sa-l foloseasca sa iasa la vot, sa arate ca ei isi aleg presedintele si nu politicienii care vor sa suprime acest drept", a spus Klaus Iohannis sambata, intr-o conferinta de presa.

BEC il contrazice pe Corlatean in problema sectiilor noi de vot in strainatate: Se poate!

"Candidatul Victor Ponta este un pericol pentru democratia din Romania. Si ma intreb, daca Victor Ponta pune in pericol dreptul la vot, oare ce alte drepturi fundamentale va mai periclita?", a declarat candidatul ACL, care a cerut din nou MAE sa mareasca numarul sectiilor de votare din strainatate.

"Cu siguranta oamenii vor fi foarte nemultumiti daca afla ca exista posibilitatea sa se faca mai multe sectii si pur si simplu nu s-a dorit", a aratat candidatul ACL.

Klaus Iohannis a avertizat si in privinta pericolului eliminarii de catre guvern a cotei unice, dupa o potentiala victorie a candidatului PSD la prezidentiale.

"In ultimii 25 de ani, introducerea cotei unice a fost acea masura care a schimbat cel mai mult economia Romaniei. Si acum, cand votam, avem de-a face cu cota unica. Nu este doar o batalie pentru democratie, este o batalie pentru cota unica, care e in pericol sa dispara. Sunt atatea pomeni electorale, atate promisiuni neacoperite, incat e clar ca se va renunta la cota unica in situatia in care va castiga Victor Ponta", a spus Iohannis.

Presedintele PNL i s-a adresat si fostului premier liberal si actual presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu,

"Ma intreb cum se lasa prins in acest joc domnul Tariceanu. Cum le va explica el cetatenilor in caz ca va trebui sa creasca impozitele si taxele?", a spus Klaus Iohannis.

#Klaus Iohannis solidaritate proteste, #Iohannis Ponta proteste vot, #Iohannis proteste cota unica , #Alegeri Prezidentiale 2014