Ion Tiriac n-a putut vota la Paris din cauza cozilor, asa ca a zburat acasa

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 16:15
7552 citiri
Ion Tiriac n-a putut vota la Paris din cauza cozilor, asa ca a zburat acasa
Foto: B1 TV

Ion Tiriac a vrut sa voteze, duminica dimineata, la Paris, pentru alegerea presedintelui Romaniei, dar nu a putut din cauza cozilor imense, asa ca s-a urcat in avion si a venit la Bucuresti, unde a putut vota fara probleme.

"Am incercat sa votez la Paris. Era o multime de oameni atat la consulat, cat si la ambasada. E mai simplu acum", a declarat Tiriac, dupa ce a stampilat buletinul de vot la Liceul Jean Monnet din Bucuresti.

Intrebat de jurnalisti daca erau cozi la Paris, omul de afaceri a raspuns: "Enorme!".

Fostul tenismen s-a aratat intelegator fata de romanii din diaspora care sunt dornici sa voteze pentru alegerea presedintelui Romaniei, spunand ca fiecare dintre ei "vrea sa isi vada tara in care s-a nascut intr-un viitor ceva mai bine decat a fost in ultima vreme".

Conform Digi24, pana la ora 14, la Paris votasera deja 1.600 de persoane, un record pentru alegerile prezidentiale. Mai mult, tot cartierul in care se afla Ambasada Romaniei era plin de romani dornici sa isi exprime optiunile electorale, in conditiile in care vremea e deosebit de frumoasa, spre deosebire de Londra, unde alegatorii au stat la cozi imense in ploaie pentru a vota.

Alegeri prezidentiale 2014: Coada "comunista" la vot in Paris, Roma, Londra, Munchen si Madrid (Foto)

Alegeri prezidentiale 2014: Cozi uriase la vot, in Chisinau (Foto)

Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora: Turismul electoral de care putem fi mandri

In diaspora au votat, pana la ora 13:00, ora Romaniei, 40.266 de alegatori in cele 294 de sectii de votare organizate de MAE pentru romanii care se afla astazi dincolo de granitele tarii.

Cea mai mare prezenta s-a inregistrat in Republica Moldova, unde pana la aceasta ora au votat 9.078 de romani.

Purtatorul de cuvant al BEC a declarat ca deja s-au inchis sectiile de votare din doua tari, Noua Zeelanda si Australia.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru alegerile prezidentiale pe 2 si 16 noiembrie.

Astazi alegem presedintele LIVE

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

14 candidati au intrat in cursa pentru Cotroceni, cu doi mai putin decat recordul din 1996.

Alegerile prezidentiale din luna noiembrie constituie o premiera, doua femei candidand pentru functia suprema in stat.

Aproape o treime dintre candidati reprezinta politicieni care si-au mai incercat norocul si in alte alegeri prezidentiale.

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Alegeri prezidentiale 2014: Prezenta la vot mai mare ca in 2009. Teleormanul, fruntas

#Tiriac votat prezidentiale Paris Bucuresti, #cozi vot prezidentiale 2014, #vot diaspora prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014