Noi proteste la Ambasada Romaniei de la Paris: "Dreptate si onoare calcate in picioare!"

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 23:42
8010 citiri
Noi proteste la Ambasada Romaniei de la Paris: "Dreptate si onoare calcate in picioare!"

Aproximativ 100 de romani s-au strans, luni seara, in apropiere de Ambasada Romaniei la Paris, pentru a protesta fata de ingradirea dreptului la vot in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Luni seara, intre 18:00 si 20:00 (ora locala), circa 100 de romani s-au adunat, in ploaie, in apropiere de Ambasada Romaniei la Paris, in urma unei initiative lansate pe Facebook.

Acestia au purtat steaguri si au scandat "Dreptate si onoare calcate in picioare!", "Nu uitati de ea, Constitutia!", "Dreptul la vot!".

Vot dezastruos in diaspora, se cere interventia lui Juncker: S-au primit indicatii de la Bucuresti

Organizatorii protestului au obtinut autorizatie de la autoritatile franceze pentru doua ore, dar nu au avut voie sa protesteze in fata Ambasadei, ci in apropiere.

"Votul meu este un drept constitutional. Nimeni nu are dreptul sa-mi ingradeasca dreptul la vot. Prin acest eveniment va invitam sa luati atitudine indiferent de afinitatile dumneavoastra politice si sa fim uniti pentru a ne proteja dreptul nostru constitutional", se arata in indemnul lansat pe Facebook.

Romanii au fortat votul dupa inchiderea urnelor la Paris, Viena si Londra - jandarmii au intervenit

Duminica seara, cu cateva minute inaintea inchiderii urnelor, la intrarea pe Rue de l'Exposition, unde se afla sediul Ambasadei Romaniei la Paris si cel al Institutului Cultural Roman, se aflau cateva sute de persoane care au stat la coada ore in sir pentru a vota. O parte dintre acestea au intrat cu forta in ambasada, in speranta ca, daca se vor afla in incinta acesteia, isi vor putea exercita dreptul de vot.

Ambasadorul Bogdan Mazuru a iesit abia dupa circa o ora sa discute cu oamenii nemultumiti. Dupa aproape doua ore de negocieri, alegatorii au acceptat sa paraseasca cladirea dupa ce au semnat o petitie prin care acuzau faptul ca le-au fost incalcate drepturile.

La fata locului, au ajuns si reprezentanti ai Jandarmeriei Franceze.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: Ziare.com