Nu sta acasa. Voteaza! Ambasadorul Olandei: Ca sa fiti luati in serios de politicieni

Autor: Ana Ilie
Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 08:30
6278 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Ambasadorul Olandei: Ca sa fiti luati in serios de politicieni

Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, indeamna romanii sa se foloseasca de dreptul de vot pentru a se face auziti de politicieni.

"Daca vreti sa fiti luati in serios de politicieni, folositi-l", le transmite diplomatul votantilor romani, intr-o declaratie acordata Ziare.com.

Matthijs van Bonzel arata ca, "in fiecare tara europeana, alegerile sunt acel moment singular cand opinia fiecaruia dintre noi conteaza. In acest moment, fiecare cetatean poate influenta viitorul".

Diplomatul din Tara Lalelelor continua aratand ca viitorul Romaniei nu este deja scris si nu poate fi luat drept un dat, asa ca fiecare vot conteaza in alegerea unui lider care sa ghideze tara in tranzitie. "In Romania, viitorul nu este deja scris. Romania este in plina tranzitie de la un trecut tumultos in Est, la un viitor plin de provocari in Uniunea Europeana. Nu este usor pentru nimeni sa fie liderul unei asemenea tranzitii. De la intreprinderile de stat la economia de piata. De la controlul statului la buna guvernare, la legi moderne, justitie impartiala, lupta impotriva coruptiei", arata acesta.

"In Romania fiecare cetatean are un vot in procesul de selectie a unui astfel de lider. Este un drept de baza. Aici fiecare vot conteaza. Este dreptul vostru. Daca vreti sa fiti luati in serios de politicieni, folositi-l", isi incheie ambasadorul Olandei indemnul.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...