Nu sta acasa. Voteaza! Artan: Cine nu merge la vot e penibil daca mai zice ceva

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 17:59
8360 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Artan: Cine nu merge la vot e penibil daca mai zice ceva
Foto: cotidianul.ro

Adrian Plesca, celebru cu numele de scena Artan, fost vocalist al formatiei Timpuri Noi si actual membru al trupei Partizan, merge la vot, dupa o lunga perioada in care, recunoaste el, nu a facut-o.

"Incepusem totusi sa ma simt destul de prost. De jena, prea eram eu foarte smecher", admite Artan, pentru Ziare.com.

Daca merge el, Artan ii indeamna si pe romani sa o faca. "Altfel, dupa ce au votat, ei fata de ei insisi, pot sa mai zica ceva, sau sa nu mai zica nimic. Cine nu merge la vot e penibil daca mai zice ceva pe urma", spune vocalul trupei Partizan.

El face si o analiza a rezultatului votului, asa cum se asteapta sa fie. "Eu cred ca rezultatul e cel asteptat, o sa castige cea mai apropiata proiectie in politica a felului nostru de a fi. Cum e felul nostru de a fi? Felul nostru de a fi e ca nimeni nu ajunge la locul potrivit si toata lumea ajunge prin aranjamente, prin pile", spune cu realism Artan.

Despre politicieni, Artan are aceeasi parere sincera. "Nu e nicio diferenta intre ei. Dar ei sunt niste foarte buni organizatori. Cred ca vor castiga cei care sunt cei mai buni organizatori. Oricum toata lumea are sperante sa isi bage copilul undeva, e mai bine decat sa intre intr-o competitie", arata Artan.

Cantaretul are si o tema, de factura ecologista, pe care ar vrea sa o auda discutandu-se in spatiul public.

"As vrea sa aud teme majore, legate de cam orice constructiv, ceva bun, care sa ramana, contributii substantiale. Eu vreau o tema majora, pentru ca la ceva important poate sa adere multa lume, daca e de interes mai larg. O tema pe care o propun eu unuia si altuia mai demult este marirea de 3-4-5 ori, poate chiar de 6 ori, a formei de vegetatie numita Delta Dunarii", spune Artan.

"Lunca Dunarii se poate mari. Cred ca ar fi un buffer de umezeala, poate chiar si un castig economic, daca pur si simplu acum omul ar da inapoi timpul si ar intepa toate indiguirile, pornind de unde incepe sa fie ses, de unde Dunarea coboara de la Portile de Fier, si s-ar reda tot ce a obtinut omul prin indiguiri.

Acolo unde sunt inundatii, in loc sa se intareasca, s-ar obtine o lunca, adica nu ar mai domina agricultura obisnuita asa cum o stim noi, cu porumb, cu grau. Cred ca si din punct de vedere economic s-ar obtine un castig important", conchide Artan.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Artan, #Artan alegeri prezidentiale 2014, #Artan indemn vot prezidentiale, #Artan voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014