Nu sta acasa. Voteaza! Barbu Mateescu: Fara implicare nu se poate construi nimic

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 17:53
6087 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Barbu Mateescu: Fara implicare nu se poate construi nimic
Foto: Arhiva

Sociologul Barbu Mateescu crede ca trebuie sa mergem la vot, ca sa ne alegem presedintele si sa aratam ca ne pasa de tara in care traim si de viitorul ei.

"Un vot este o afirmatie. E o forma de participare in viata comunitatii. Arata ca iti pasa de drumul pe care o va porni, in anii urmatori, tara in care te afli. O prezenta mare la vot ar semnala ca romanii doresc sa se implice cand vine vorba de viitorul tarii lor, un lucru important pentru ca fara implicare nu se poate construi nimic, nici macar pe termen scurt", a declarat Barbu Mateescu, absolvent al Universitatii Pennsylvania (SUA), pentru Ziare.com.

Acesta isi exprima speranta ca la aceste alegeri votantii isi vor concentra gandurile si dorintele "asupra viitorului si nu asupra trecutului".

"Alegem, pana la urma, un presedinte pentru urmatorii cinci ani si nu o persoana pe care s-o trimitem inapoi in timp, in 2009 sau 2004 sau 2000", subliniaza el.

Intrebat ce tema importanta si-ar dori sa se dezbata in aceasta campanie electorala, Barbu Mateescu a declarat ca spera sa se vorbeasca mult despre "rolul presedintelui in arhitectura constitutionala".

"De asemenea, as vrea sa aud de la candidati strategiile si perspectivele lor cu privire la educatie, sanatate si economie, in contextul in care e posibil ca noul presedinte sa fie obligat sa coabiteze cu un parlament si un guvern ostil, fie acum, fie dupa alegerile din 2016", a completat acesta.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Barbu MATEESCU, #Barbu Mateescu alegeri prezidentiale 2014, #Barbu Mateescu voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014