Nu sta acasa. Voteaza! Cezar Irimia: Sa alegem raul cel mai mic

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 15:15
6876 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Cezar Irimia: Sa alegem raul cel mai mic
Foto: comunicatemedia.ro

Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), sustine ca oamenii trebuie sa mearga la vot si sa aleaga "raul cel mai mic", pentru ca altfel peste Romania se va asterne o tensiune generala.

"Eu cu siguranta voi merge la vot", a declarat Cezar Irimia pentru Ziare.com, sustinand ca "este un drept constitutional castigat si ar trebui sa ni-l respectam". "Trebuie sa ne exprimam opinia la vot, nu dupa aceea, pe sticla, in strada sau prin ziare", a continuat el.

Reprezentantul bolnavilor de cancer din tara noastra a precizat ca o prezenta scazuta la vot va avea drept consecinte "franturi de optiuni electorale si va aduce deopotriva nemultumire generala, tensiune, ani de chin si dezbateri ale cetatenilor". "De aceea, trebuie incurajata actiunea de vot, oamenii sa isi exprime optiunea, nu conteaza cu cine voteaza", a indemnat Irimia.

Presedintele FABC a spus ca nu poate da pronosticuri in ceea ce priveste alegerile prezidentiale, dar a marturisit ca s-a saturat de toate partidele politice.

"Voi alege raul cel mai mic din toate relele care vor fi acolo, pe lista. Cu siguranta, majoritatea romanilor va proceda asa, pentru ca, in 25 de ani, nu am primit decat dezamagire, nu au facut decat sa isi bata joc de noi, de asteptarile noastre.

Am contat foarte putin in ecuatia lor, indiferent ce culoare politica a avut partidul respectiv si, de aceea, ar trebui sa ne trezim, sa sanctionam clar clasa politica. Inca nu am decis care este raul cel mai mic, dar voi decide pana in ziua alegerilor", a asigurat acesta.

Sanatatea si educatia, cele mai importante pentru viitorul tarii

Cezar Irimia a sustinut ca dezbaterile candidatilor la presedintie din campania electorala ar trebui sa se concentreze pe invatamant si sanatate, pentru ca "o tara nu poate fi scoasa din haos decat prin educatie si cu un popor sanatos".

Rectificare bugetara. Guvernul ia de la Educatie si Presedintie si da la servicii

"Sunt doua segmente care au fost neglijate, care au fost calcate in picioare si nu vad un viitor al Romaniei fara invatamant si sanatate. Nu poti lansa o tara fara sa ai un popor sanatos si educat. Deci nu vom iesi din acest tumult, din acest haos, decat prin educatie si cu un popor sanatos.

Ministerele Educatiei si Sanatatii, bugete majorate - cat da Guvernul pentru Ebola

Ne-am saturat sa fim sacrificati in numele crizei - in perioada de criza, statele responsabile au investit in educatie si in sanatate. Romania a investit in terenuri, eu stiu ce piscine sau eu stiu ce latrine, scuzati-ma, dar chiar sunt dezamagit total de clasa politica. Repet, toate guvernele au procedat la fel", a conchis Cezar Irimia.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Cezar IRIMIA, #Cezar Irimia alegeri prezidentiale, #Cezar Irimia voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014