Nu sta acasa. Voteaza! Mircea Kivu: De data asta percep un pericol iminent

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 17:57
7658 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Mircea Kivu: De data asta percep un pericol iminent
Foto: Facebook / Mircea Kivu

Sociologul Mircea Kivu va vota la alegerile prezidentiale cu "raul cel mai mic", simtindu-se dator sa faca tot posibilul pentru ca puterea politica sa nu se concentreze in mainile unui singur partid.

"Nu astept mare lucru de la aceste alegeri. Niciunul dintre candidati nu m-a convins ca ar putea aduce o schimbare de substanta in politica romaneasca. Toti fac parte din clasa politica, care a dus Romania in situatia trista de azi.

Din acest motiv, in principiu, as fi facut ceea ce am facut la ultimele scrutine: as fi mers la vot si as fi votat nul - felul meu de a le spune candidatilor parerea mea despre ei", a explicat pentru Ziare.com Mircea Kivu, vicepresedinte al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Totusi, sociologul spune ca nu isi va anula votul la alegerile prezidentiale.

"De data asta percep un pericol iminent - acela de a se concentra toata puterea in mainile unui singur partid (nu-i termenul cel mai propriu, dar pastram conventia) care a dovedit ca nu are apucaturi tocmai democratice, ba chiar totalitare. Asa ca ma simt dator sa fac tot ce pot pentru ca acest lucru sa nu se intample - voi vota candidatul care are cele mai multe sanse sa inlature (fie si pentru moment) pericolul despre care vorbeam. Cu tristete, voi vota (inca o data) raul cel mai mic", a declarat Mircea Kivu.

Intrebat ce tema de campanie si-ar dori sa se discute mai mult, acesta a precizat ca ar fi interesat sa afle "ce e de facut pentru a reduce prapastia dintre cetateni si politicieni, pentru a scapa de nenorocita democratie electiva ('tu da-mi votul si nu ma mai bate la cap, ca stiu eu mai bine ce trebuie facut') si a crea cadrele unei participari reale a cetateanului la actul de guvernare".

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Mircea Kivu, #Mircea Kivu alegeri prezidentiale, #Mircea Kivu voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014