Nu sta acasa. Voteaza! Lipan Tandarica: S-a varsat sange pentru liberul cuvant

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 09:14
7710 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Lipan Tandarica: S-a varsat sange pentru liberul cuvant
Foto: Facebook/Ovidiu Lipan Tandarica

Ovidiu Lipan Tandarica nu poate sa voteze in Romania, pentru ca, dupa fuga cu formatia Phoenix in Occident, pe vremea lui Ceausescu, a primit cetatenie germana si a renuntat la cea romana. Cu toate acestea, Tandarica se pronunta pentru mersul la vot.

"Nu am voie sa votez in Romania. Ma duc la vot in Germania. Este o obligatie, cu atat mai mult cu cat s-a varsat sange in '90 pentru starea de democratie, pentru liberul cuvant, si pentru a trai intr-o forma de libertate democratica europeana", spune fostul tobosar al Phoenix.

Chiar si cand alegatorul nu e sigur, Tandarica crede ca tot merita sa mearga la vot. "Cred ca este obligatia fiecaruia sa se duca la vot si sa se justifice cumva in fata lui, pentru a crea un echilibru.

Daca nu este sigur pe cine sa voteze, sa mearga sa puna votul pe cineva care crede ca poate sa fie o contrabalansare sau care poate sa-i aduca prosperitate si liniste in urmatorii 4-5 ani", spune Ovidiu Lipan Tandarica.

Tandarica si-ar dori ca alegerile sa produca o solutie buna pentru tara. "Simt si traiesc in Romania si dorul de casa, cat timp am fost plecat, mi-a amplificat si mai mult dorinta de a trai intr-o tara civilizata, sa simt o energie pozitiva in jurul meu.

Din pacate, traiesc niste experiente care nu sunt neaparat benefice, vazand cum lumea e necajita si oamenii nu au linistea cuvenita, sa-si poata urma un drum cu o speranta si fara deziluzii", spune cu parere de rau Tandarica.

Legat de temele care se dezbat in Romania, cu ocazia alegerilor, Tandarica spune ca schimbul de idei e mult mai mare in Germania, la toate nivelurile.

"In Germania se dezbat temele in familie, dar pot exista 5-6 persoane in familie care pot vota diferit. Copiii, cand au drept de vot, nu se iau dupa parinti. Fiecare are parerea lui proprie si asta inseamna sa fii democrat", mai arata muzicianul roman.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lipan Tandarica, #Ovidiu Lipan Tandarica alegeri prezidentiale vot, #Tandarica de ce votam, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014