Nu sta acasa. Voteaza! Radu Nicosevici: Politicianul abia asteapta sa nu votezi

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 16:50
5407 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Radu Nicosevici: Politicianul abia asteapta sa nu votezi
Foto: Facebook/ Academia de Advocacy

Radu Nicosevici, presedintele Asociatiei Academia de Advocacy, considera ca este o mare greseala sa nu participi la vot, argumentand ca este un bun prilej pentru cetateni sa ii traga la raspundere pe politicieni, in sens contrar politicienii vor considera ca sunt liberi sa faca ce vor.

"Din 1990 merg la vot pentru ca am sansa sa influentez intr-un fel decizia politica. Cred cu tarie acest lucru si cred ca este o mare greseala sa nu participi la vot", a spus Radu Nicosevici pentru Ziare.com.

In opinia sa, "este realmente o obligatie fata de propria constiinta prezenta la vot", argumentand ca cei care absenteaza, care spun ca votul lor nu conteaza, ar trebui sa se gandeasca serios ca, printr-o astfel de atitudine nu dau nicio sansa pentru viitorul copiilor lor.

Intrebat ce subiecte considera ca ar trebui discutate in campanie, presedintele Asociatiei Academia de Advocacy a raspuns ca, in primul rand, ar trebui sa discutam care sunt prerogativele prezidentiale, avand in vedere ca "presedintele este cea mai importanta persoana care poate sa influenteze public un punct de vedere general".

"Modificarea Constiutiei, problema regionalizarii, finantarea partidelor politice si legislatia in domeniu sunt probleme esentiale care ar trebui dezbatute in spatiul public in aceasta perioada", a adaugat el, precizand insa ca sunt putine sperante ca persoanele implicate in campanie sa abordeze acest tip de subiecte.

"Eu si colegii mei de la Academia de Advocacy credem ca nu numai oamenii politici poarta vinovatia situatiei care este la ora actuala in Romania. Vinovatia o poarta mai ales formele organizate ale societatii civile, de la sindicate la patronate si organizatii neguvernamentale", a spus Nicosevici, intrebat fiind cine crede ca ar putea sa ii preseze pe liderii politici in sensul de a discuta teme de interes pentru cetateni.

"Aceste forme organizate nu fac suficiente demersuri de a implica cetateanul in viata publica. Politicianul abia asteapta sa nu te prezinti la vot, sa nu-l tragi la raspundere si atunci, din acest punct de vedere, ei sunt liberi sa faca ce cred de cuviinta", a argumentat Radu Nicosevici.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Radu NICOSEVICI, #Radu Nicosevici alegeri prezidentiale, #Radu Nicosevici voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014