Ponta, la mare distanta de Iohannis in ambele tururi - sondaj CSCI

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 19:12
18752 citiri
Ponta, la mare distanta de Iohannis in ambele tururi - sondaj CSCI

Presedintele PSD, Victor Ponta, conduce detasat in fata candidatului ACL, Klaus Iohannis, in ce priveste intentia de vot la alegerile prezidentiale, potrivit unui sondaj CSCI.

Cercetarea arata ca prim-ministrul ar obtine in primul tur 40 la suta dintre voturile celor intervievati, in timp ce primarul Sibiului ar fi votat de 29 la suta dintre acestia.

Sondajul realizat de CSCI mai arata ca pe locul trei s-ar situa Calin Popescu Tariceanu, cu 8 la suta, urmat de Elena Udrea, cu 6 la suta, si Monica Macovei, cu 5 la suta.

Un prag de 3 la suta ar fi atins de Teodor Melescanu, Dan Diaconescu si Kelemen Hunor, in timp ce Corneliu Vadim Tudor ar obtine 2 la suta din voturi.

Cu cine ar vota bucurestenii la prezidentiale - sondaj CSCI (Video)

In ce priveste turul al doilea al prezidentialelor, aici Victor Ponta ar fi votat de 55 la suta dintre respondenti, in timp ce Klaus Iohannis de 45 la suta.

In ultima saptamana, presedintele PNL a castigat un procent din voturile acordate presedintelui PSD.

Alegeri prezidentiale 2014: Cine face sondajele de opinie

Sondajul a fost realizat in perioada 27-29 octombrie, pe un esantion de 1.103 persoane, la nivel national, eroarea tolerata fiind de 3 la suta, la un nivel de probabilitate de 0,95. Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI.

Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) este un proiect al Fundatiei Multimedia, al carei presedinte de onoare este Bogdan Teodorescu, unul dintre strategii de campanie ai lui Victor Ponta la aceste alegeri prezidentiale.

Dan Sultanescu, un alt consilier al candidatului PSD, este director executiv.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Marcel Ciolacu despre candidatul la Primăria Capitalei: "Vom lua o decizie împreună. Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan"
Marcel Ciolacu despre candidatul la Primăria Capitalei: "Vom lua o decizie împreună. Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan"
Aflat la Roma pentru o întâlnire a social democraților care urmează să desemneze astăzi candidatul pentru șefia Comisiei Europene, Marcel Ciolacu nu ignoră și luptele interne. Acesta a...
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este tot timpul pregătită să înregistreze cu telefonul ei și să facă un live. Așa s-a întâmplat și cu ocazia vizitei pe care Diana Șoșoacă a...
#sondaje alegeri prezidentiale 2014, #CSCI sondaj prezidentiale, #Ponta Iohannis sondaj prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014