Ponta vs Iohannis: Cine a primit mai multe donatii in campanie

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 23:17
3810 citiri
Ponta vs Iohannis: Cine a primit mai multe donatii in campanie

Candidatii la alegerile prezidentiale au primit 2 milioane de euro sub forma de donatii, pentru primul tur de scrutin, cele mai mari sume fiind incasate de reprezentantii PSD si ACL. Funar si Vadim au primit cei mai putini bani.

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat marti, intr-un comunicat remis Ziare.com, situatia finala a donatiilor primite si declarate de partidele politice, aliantele politice si electoral si candidatii independenti in campania electorala pentru alegerea Presedintelui Romaniei din anul 2014, turul I.

Alianta Electorala PSD-UNPR-PC a primit 3.000.794 lei pentru campania candidatului Victor Ponta sub forma unor donatii. Cea mai mare parte din suma provine de la persoane fizice (2.262.000 lei), restul de 738.794 lei venind din partea unor persoane juridice, reiese din documentul AEP.

Pentru campania candidatului Klaus Iohannis, Alianta Crestin Liberala a primit donatii de 3.001.940 lei in total, o idee mai mult decat adversarii social-democrati.

Udrea, pe locul trei la donatii incasate

Pe locul trei la donatii se afla Partidul Miscarea Populara, care a primit 817.000 lei pentru campania Elenei Udrea. UDMR a declarat donatii in suma de 67.300 lei, iar Partidul Poporului - Dan Diaconescu 18.700 lei.

In schimb, pentru campania lui Corneliu Vadim Tudor, PRM nu a primit sustinere financiara din partea niciunei firme. Toti cei 4.300 lei declarati au fost donati de persoane fizice. El a avut chiar mai putini bani decat fostul sau coleg de partid Gheorghe Funar, candidat independent, care a incasat 8.600 lei din donatii.

Tariceanu - cei mai multi bani dintre independenti

Dintre persoanele care au candidat ca independent la alegerile prezidentiale din 2 noiembrie, Calin Popescu Tariceanu a incasat cele mai mari sume sub forma de donatii, 891.270 lei in total, dintre care doar 100.000 de la firme, restul sumei fiind de la persoane fizice.

Donatii in campania electorala: Cine a primit cei mai multi bani?

Prin comparatie, europarlamentarul Monica Macovei a avut de trei ori mai putini bani de la sustinatori, respectiv 297.000 lei.

Actualul ministru de Externe, Teodor Melescanu nu a primit niciun leu de la firme, intraga suma declarata, 194.900 lei, provenind de la persoane fizice.

G.F.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...