Primele demisii dupa rezultatul inregistrat la alegerile prezidentiale

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 17:59
9642 citiri
Primele demisii dupa rezultatul inregistrat la alegerile prezidentiale
Foto: Ziare.com

Candidatii care nu au reusit sa isi atinga obiectivele in primul tur al alegerilor prezidentiale ce a avut loc duminica suporta acum consecintele.

Primul care a anuntat ca face un pas inapoi a fost candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Szilagyi Zsolt, care era si vicepresedinte al formatiunii. La fel a procedat si presedintele PPMT, Toro T. Tibor, cel care l-a sustinut pe Szilagyi Zsolt pentru cea mai inalta functie in stat.

Toro T. Tibor a declarat, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca PPMT nu a reusit sa convinga suficienti alegatori maghiari de faptul ca "politica nu inseamna doar guvernarea centralista".

"Partidul nostru nu a putut sa contrabalanseze actiunile demobilizatoare ale UDMR. De asemenea, nu am reusit sa convingem suficienti alegatori maghiari de faptul ca politica nu inseamna doar guvernarea centralista, corupta, astfel ca multi nu s-au prezentat la vot. Ca presedinte al PPMT, imi asum raspunderea pentru rezultatele obtinute la alegerile prezidentiale si imi voi inainta demisia din functie la sedinta de sambata a Prezidiului National al partidului, care va avea loc la Targu Mures", a spus Toro T. Tibor.

Potrivit acestuia, PPMT are ca sarcina, in continuare, sustinerea dreptului la autoguvernare pe care il au maghiarii ardeleni si din Tinutul Secuiesc, "astfel ca munca va continua".

Szilagyi Zsolt a anuntat, in aceeasi conferinta de presa, ca isi va inainta demisia din conducerea PPMT, partid al carui vicepresedinte este.

"Aceasta campanie a fost una de succes pentru ca am introdus in discursul politic romanesc teme curajoase - cele ale regionalismului si ale federalismului. O realizare este faptul ca am stabilizat numarul de voturi adunate de partid la alegerile parlamentare din 2012. La alegerile prezidentiale am reusit sa mobilizam aproape 53.000 de alegatori. Pe de alta parte, nu am reusit sa avem o crestere semnificativa, drept pentru care imi voi prezenta demisia din Prezidiul PPMT cu ocazia sedintei de sambata. Imi asum raspunderea pentru rezultatele acestei campanii, mi-am asumat-o de cand am acceptat sa candidez", a afirmat Szilagyi.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014 - Partiale de la BEC: Ponta - 40,33 %, Iohannis - 30,44 %

EL l-a felicitat pe candidatul UDMR, Kelemen Hunor, pentru rezultatul obtinut la alegeri, sustinand ca "politica se masoara in voturi".

Prezidiul National al PPMT, care se va intruni, sambata, la Targu Mures, va decide ce candidat va fi sustinut in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Conform rezultatelor partiale ale alegerilor prezidentiale de duminica, Szilagyi Zsolt ar fi obtinut 0,56 la suta din voturi la nivel national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Szilagyi Zsolt demisie PPMT, #presedinte PPMP demisie alegeri prezidentiale, #Szilagyi Zsolt candidat alegeri prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014