Regele Mihai, tema de campanie - Ponta si Iohannis se intrec in urari

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 19:56
6055 citiri
Regele Mihai, tema de campanie - Ponta si Iohannis se intrec in urari

Candidatii PSD si ACL la alegerile prezidentiale s-au intrecut in urari si aprecieri la adresa Regelui Mihai, sambata, de ziua acestuia, in timp ce alti candidati i-au transmis un simplu "La multi ani", ori au preferat sa ignore cu totul aceasta aniversare.

Ponta vorbeste despre "un lider care ne-a aratat ce este onoarea"

"Astazi, Majestatea Sa Regele Mihai implineste venerabila varsta de 93 de ani. Este un moment de bucurie, dar si de solemnitate in fata unui simbol al Romaniei, un lider care ne-a aratat intotdeauna ce este onoarea, demnitatea si dragostea de tara", a transmis Victor Ponta pe Facebook.

In opinia candidatului PSD, "aceasta zi trebuie sa ne aminteasca de unul dintre mesajele pe care Regele Mihai le-a transmis intotdeauna romanilor - indemnul la unitate".

Postarea a strans peste 4.500 de like-uri si peste 600 de comentarii in sapte ore.

Iohannis il vede ca fiind "un reper definitiv" pentru romani

Candidatul ACL pentru Cotroceni a ales sa posteze un mesaj mult mai amplu, sub forma unei scrisori oficiale.

"Majestatea Voastra. Imi revine onoranta datorie si imi face o deosebita placere sa Va adresez traditionala urare de 'La multi ani!' cu ocazia aniversarii celor 93 de ani. La aceasta varsta frumoasa, Va felicit pentru lectia de credinta si patriotism pe care o oferiti romanilor de atatea decenii", scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

"Romania are in Majestatea Voastra un reper definitiv", mai arata candidatul ACL, in opinia caruia Regele Mihai este "cea mai importanta figura a istoriei Romaniei din secolul XX".

Postarea a strans 2.500 de like-uri si in jur de 150 de comentarii, in cinci ore.

Monica Macovei, felicitari pentru Armata, nu si pentru Rege

Candidatul independent la prezidentiale Monica Macovei a postat, sambata, un mesaj pe aceeasi retea de socializare, in care adreseaza felicitari Armatei Romane, in schimb nu spune nimic despre ziua de nastere a Regelui.

"Astazi e Ziua Armatei. Slava soldatului roman, celui de pe scut si celui de sub scut", a scris Macovei pe Facebook.

Un alt candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, William Brinza, candidat din partea PER, a scris un simplu "La multi ani, Majestate!", alaturi de o fotogragie a Regelui Mihai.

Fostul presedinte PNL Calin Popescu-Tariceanu, si el candidat la alegerile din noiembrie, a ignorat aniversarea Regelui, cel putin pe contul sau de socializare. In schimb, el isi tine la curent alegatorii cu vizita electorala din Prahova, unde a participat la Festivalul Tuicii.

Nici Teodor Melescanu, fost membru PNL si in prezent candidat independent la prezidentiale, nu a transmis public niciun mesaj Regelui Mihai I.

Regele Mihai I implineste astazi 93 de ani

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#candidati alegeri prezidentiale, #mesaj pentru Regele Mihai, #ziua Regelui mesaje candidati , #Alegeri Prezidentiale 2014