S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale (Video)

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 07:14
3204 citiri
S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale (Video)

Vineri s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, cei 14 candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni avand la dispozitie 30 de zile pentru a convinge alegatorii sa-i reprezinte in cea mai inalta functie in stat in urmatorii cinci ani.

Potrivit legislatiei, campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data alegerilor si se incheie in dimineata zilei de sambata, de dinaintea datei alegerilor, la ora 7,00, adica 1 noiembrie.

Primul tur al alegerilor prezidentiale va fi pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea se va desfasura pe 16 noiembrie.

Campania electorala la posturile de radio si de televiziune publice si private debuteaza tot vineri, 3 octombrie, ora 0,00 si se incheie sambata, 1 noiembrie, ora 7,00. Accesul la serviciile publice si private de radio si televiziune pentru candidatii la functia de presedinte al Romaniei este egal si gratuit.

In campania electorala, candidatii au dreptul sa isi exprime opiniile in mod liber si fara nicio discriminare prin mitinguri, adunari, marsuri, precum si prin intermediul mass-media.

Este interzisa introducerea spoturilor publicitare electorale in alte emisiuni decat cele electorale.

In unitatile militare, in unitatile de invatamant, in timpul programului de invatamant, in sediile reprezentantelor diplomatice, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala sunt interzise.

In cursa electorala pentru Cotroceni au intrat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala), Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara), Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania), Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista), Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare), William Brinza (Partidul Ecologist Roman), Mirel Mircea Amaritei (Prodemo) si Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania).

De asemenea, vizeaza functia de sef al statului si patru independenti - Teodor Melescanu, Calin Popescu-Tariceanu, Monica Macovei si Gheorghe Funar.

Au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidentiale 18.313.698 de cetateni romani si 18.321.512 pe 16 noiembrie, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorala Permanenta.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...
Comentarii
sevastian
rank 1
L-a furat W Ponta.
imbacsitul
rank 5
A inceput oficial paruiala pentru scaunul de la Cotroceni!