S-a incheiat votul in Spania: Record absolut de votanti - cu 50.000 mai multi decat in primul tur

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 00:28
1342 citiri

In Spania s-a inregistrat duminica, in turul doi al alegerilor prezidentiale, un record absolut de voturi, transmite Ambasada Romaniei la Madrid, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, numarul cetatenilor care au votat a fost aproape triplu fata de cel inregistrat la turul I, respectiv cu aproximativ 50.000 votanti mai mare decat participarea inregistrata in 2 noiembrie (cand au votat aproape 33.000 de romani).

Diaspora voteaza: Umilinta, gaze lacrimogene, "Ponta, demisia!" si stat la coada pe ninsoare

"Acest record absolut de voturi exprimate in Spania a fost ilustrativ si in privinta efortului organizatoric si efectivitatii pachetului de masuri prin care Ambasada si Consulatele Romaniei au urmarit si au reusit ameliorarea semnificativa a capacitatii de procesare a majoritatii sectiilor de votare", se arata in comunicat.

Potrivit Ambasadei Romaniei la Madrid, toate cele 38 de sectii de votare organizate in Spania pentru al doilea tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei au fost inchise la ora stabilita de lege (21:00 - ora locala).

Votul in diaspora: Ambasada din Madrid anunta ca alegatorii stau cate 4 ore la coada (Foto)

La aproape toate cele 38 de sectii de votare din Spania toti cetatenii care s-au prezentat au reusit sa voteze pana la momentul inchiderii. Exceptii s-au inregistrat la sectiile de la Coslada, Castellon de la Plana si la Valencia, unde, la momentul inchiderii, au ramas in afara sectiei si cetateni care, din pacate, nu au putut sa voteze.

De asemenea, la Castellon de la Plana si Valencia a fost necesara prezenta Politiei spaniole la inchiderea sectiilor, mai precizeaza comunicatul.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, 2 martie, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi...
Dan Puric ar putea candida la alegerile prezidențiale, dar nu din partea AUR. Ce partid ar urma să îl susțină
Dan Puric ar putea candida la alegerile prezidențiale, dar nu din partea AUR. Ce partid ar urma să îl susțină
Actorul Dan Puric a avut o discuție cu conducerea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) pentru o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale. Inițial, o posibilă candidatură fusese...
#alegeri prezidentiale 2014, #rezultate Alegeri Prezidentiale 2014, #diaspora alegeri prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014