Melescanu isi "vinde" votantii pe o functie la Cotroceni

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 16:32
7558 citiri
Melescanu isi "vinde" votantii pe o functie la Cotroceni

Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe Teodor Melescanu a transmis, marti, ca il sustine pe Victor Ponta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, de pe 16 noiembrie. In schimb, actualul premier i-a promis functia de consilier prezidential pe teme de securitate nationala.

"In urma evaluarilor contextului politic intern premergator turului doi al alegerilor prezidentiale 2014 si a unei serii de discutii pe care le-am purtat cu premierul, doresc sa aduc la cunostinta opiniei publice faptul ca in turul al II-lea al alegerilor il sustin pe candidatul Victor Ponta.

Totodata recomand electoratului care mi-a acordat increderea in primul tur sa sustina candidatura domnului Victor Ponta", se arata intr-un comunicat al lui Teodor Melescanu, remis Ziare.com.

Rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014: Creste diferenta dintre Ponta si Iohannis

Fostul candidat independent la prezidentiale, care a obtinut peste un procent la alegerile de duminica, si-a justificat optiunea, precizand ca "un factor esential in cristalizarea acestei decizii a fost convingerea mea ferma ca impreuna cu domnul Victor Ponta vom putea pune in practica o politica menita sa asigure securitatea Romaniei in contextul actual si o dezvoltare economica durabila in folosul tuturor romanilor".

La randul sau, prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti, ca fostul sef SIE urmeaza sa fie consilierul sau prezidential, daca presedintele PSD va ajunge la Palatul Cotroceni.

"Va anunt azi ca am vorbit cu Teodor Melescanu si va face parte din echipa mea prezidentiala ca si consilier prezidential pe securitate nationala", a spus presedintele PSD.

Ponta, negocieri pentru sustinerea in turul doi. Posibil tandem cu Tariceanu

Luni seara, Victor Ponta a spus ca a vorbit cu Teodor Melescanu, Calin Popescu Tariceanu si Dan Diaconescu in vederea sustinerii pentru turul al doilea al prezidentialelor.

Totodata, presedintele PSD a mentionat ca va lucra cu Teodor Melescanu "din functia pe care o va ocupa" fostul sef al SIE, fara a dezvalui despre ce este vorba.

Melescanu: A fost greu de gasit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic

Vadim Tudor, pact cu UNPR - il sustine pe Victor Ponta sa ajunga la Cotroceni

Tot marti, presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor si vicepremierul Gabriel Oprea au semnat un protocol de colaborare, prin care PRM il va sustine pe Victor Ponta sa ajunga la Cotroceni. Vadim Tudor a obtinut 3,68 la suta dintre voturile exprimate in primul tur.

Pe 24 septembrie, Teodor Melescanu spunea ca il va invinge pe Victor Ponta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale. De asemenea, doua zile mai tarziu, afirmase ca, daca va ajunge presedinte, va coabita cu actualul premier.

F.N.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...