Slogan propus pentru candidatii maghiari la prezidentiale: "Un milion de voturi pe autonomie"

Luni, 18 August 2014, ora 20:17
2816 citiri
Slogan propus pentru candidatii maghiari la prezidentiale: "Un milion de voturi pe autonomie"
Foto: Romania Libera

Consiliul National Secuiesc propune celor doi candidati maghiari la Presedintie sa foloseasca in campania electorala sloganul "Un milion de voturi pe autonomie!", considerand ca astfel exista sansa mobilizarii electoratului maghiar intr-o masura mai mare.

Presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, afirma, intr-un comunicat de presa transmis luni, ca alegerile prezidentiale sunt un bun prilej ca vointa pentru autonomie sa fie aratata.

Potrivit lui Izsak, pentru acest lucru este nevoie ca in campania electorala cei doi candidati maghiari, Kelemen Hunor (UDMR) si Szilagyi Zsolt (PPMT), sa le explice romanilor ca autonomia Tinutului Secuiesc nu lezeaza nici interesele Romaniei si nici ale romanilor din secuime, ci, mai mult, este spre binele tuturor cetatenilor din tara.

Inca un candidat pentru Cotroceni: "Comunitatea se va radicaliza si va uza de nesupunerea civila"

"Daca reusim sa repetam si la alegerile prezidentiale solidaritatea Marelui Mars al Secuilor, atunci putem sa ne asteptam la mobilizarea electoratului maghiar intr-o masura mai mare decat pana acum", sustine presedintele CNS.

El le propune celor doi candidati maghiari sa foloseasca in campania electorala sloganul "Un milion de voturi pe autonomie!".

"Daca in aceasta campanie electorala sloganul 'Un milion de voturi pe autonomie!' va fi folosit de ambii candidati, atunci va fi un mesaj clar ca autonomia Tinutului Secuiesc este un scop care solidarizeaza si partidele maghiare care in alte cazuri sunt in competitie", afirma presedintele CNS.

Se apropie prezidentialele: Nu toti maghiarii il vor pe Kelemen Hunor. Cine mai intra in cursa

Zeci de consilii locale din Covasna, Harghita si Mures au semnat memorandumul pentru autonomie (Video)

Izsak sustine importanta unei gandiri unitare in ceea ce priveste viitorul Tinutului Secuiesc si din acest motiv le cere candidatilor maghiari sa accepte statutul de autonomie elaborat de CNS, ca simbol comun - steagul si stema Tinutului Secuiesc si sa intareasca acest lucru si intr-o declaratie.

Presedintele CNS considera ca, daca cei doi candidati maghiari accepta aceste principii de baza, exista sansa ca ei, impreuna, sa primeasca un milion de voturi, ceea ce ar reprezenta din nou vointa exprimata pentru autonomie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#slogan maghiari prezidentiale, #autonomie slogan prezidentiale, #candidati maghiari prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014