Sute de membri din sectiile de votare, inlocuiti - reprezentau simultan PSD si alte partide

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 19:12
3679 citiri
Sute de membri din sectiile de votare, inlocuiti - reprezentau simultan PSD si alte partide

Sute de membri ai birourilor sectiilor de votare din judetul Suceava sunt inlocuiti, in prezent, dupa ce PDL a sesizat ca in cele 553 de sectii reprezentantii PSD sunt aceiasi cu cei ai PAS, PER sau Prodemo.

Reprezentantul PDL in Biroul Electoral Judetean Suceava, Lucian Harsovschi, a declarat ca, in urma sesizarii facute de PDL, in birourile sectiilor de votare se inlocuiesc persoanele care sunt in acelasi timp si reprezentanti ai PAS, PER sau Prodemo, informeaza Mediafax.

"E vorba de cel putin 553 de membri ai birourilor sectiilor de votare pentru ca in fiecare sectie de votare a fost depistata cel putin o dublura. Sunt sectii in care acelasi reprezentant al PSD este inscris ca reprezentant al PAS, PER si Prodemo", a explicat acesta.

Traieste ziua alegerilor alaturi de Ziare.com! Am pregatit un program special

Presedintii sectiilor de votare au fost notificati sa astepte pana sambata la ora 18.00 nominalizarea altor persoane, iar daca nu vor primi inlocuitori, sectiile vor functiona cu un numar mai mic de membri.

Sectiile de votare au noua membri din care un presedinte si un loctiitor si sapte reprezentanti ai partidelor politice.

Vicepresedintele PDL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a sesizat vineri BEJ Suceava, dupa ce a constatat ca "PSD si-a pus in sectiile de votare membrii de partid si din partea celorlalte formatiuni politice si pentru ca merge pe principiul ca nu conteaza cine voteaza, ci conteaza cine numara voturile".

"Am avut informatii pe parcursul ultimelor zile ca PSD pregateste o frauda de proportii, dar nu mi-am imaginat ca vom avea si dovada scrisa", a spus deputatul PDL.

Potrivit acestuia, daca situatia se regasea doar in doua sau trei sectii de votare se putea considera ca este o scapare. Situatia este insa comuna in toate cele 553 de sectii de votare din judet.

In judetul Suceava, mai bine de jumatate de milion de alegatori sunt asteptati sa voteze, duminica, la alegerile prezidentiale.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#alegeri prezidentiale 2014 frauda, #frauda alegeri prezidentiale 2014, #nereguli sectii votare Suceava, #PSD PAS PER Prodemo Suceava , #Alegeri Prezidentiale 2014