Tinerii din diaspora, mesaj pentru politicieni: Incetati politizarea dreptului nostru la vot!

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 14:26
3464 citiri
Tinerii din diaspora, mesaj pentru politicieni: Incetati politizarea dreptului nostru la vot!

Tinerii din diaspora se arata ingrijorati de "politizarea dreptului la vot" si solicita solutii pentru desfasurarea in bune conditii a turul doi al alegerilor prezidentiale, in sectiile din strainatate, dar si in tara.

"Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (CAESAR) constata cu reala ingrijorare incercarile de politizare a solicitarilor legitime venite din partea societatii civile pe parcursul ultimelor zile si face un nou apel catre toti factorii de decizie sa identifice de urgenta solutii concrete pentru buna desfasurare a procesului de votare in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale", se precizeaza intr-un comunicat al celor doua grupuri, remis miercuri Ziare.com.

Ponta, despre proteste: Au fost confiscate de Basescu. Cei din afara nu sunt superiori (Video)

Tinerii admit faptul ca pozitiile neutre sunt "dificil de acceptat" in contextul politic actual, insa cer o distinctie clara intre "argumentele concrete, bazate pe date reale si intentii sincere, si mesajele politice si de propaganda, folosite in mod abuziv in competitia electorala".

"Prin politizarea unei problematici simple, dar vitale - garantarea dreptului fundamental si egal la vot al cetatenilor romani din tara si din strainatate - exista riscul distragerii atentiei opiniei publice de la adevarata miza a demersurilor civice autentice: consolidarea democratiei romanesti", mai noteaza reprezentantii asociatiilor.

Solicitarile acestora vin dupa ce numeroase proteste pentru alegeri corecte au fost anuntate in turul doi al alegerilor, in mai multe orase din tara si din strainatate.

Ponta, amenintat cu proteste si in turul 2: L-am dat jos pe Ceausescu, sigur il rezolvam si pe el

De asemenea, pe parcursul weekend-ului trecut, numeroase manifestatii pro alegeri democratice au fost organizate in mai multe orase din tara si din diaspora, pe fondul nemultumirii create de proasta organizare a primului tur al prezidentialelor, cand romani din strainatate nu au mai apucat sa voteze, desi au stat ore intregi la coada.

Proteste in tara si-n afara - Diaspora cere sa voteze cu demnitate: Ghinion, am trezit tara din somn!

D.T.

Citeste si:
Marcel Ciolacu susține că nu se gândește la ruperea coaliției: ”În PSD nu există nicio nemulţumire”
Marcel Ciolacu susține că nu se gândește la ruperea coaliției: ”În PSD nu există nicio nemulţumire”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 20 ianuarie, că țara are nevoie de actuala coaliție de guvernare. Liderul social-democrat a subliniat însă că trebuie înbunătățit...
AUR spune că a adunat 730.000 de semnături pentru suspendarea lui Iohannis. Câte i-ar mai trebui pentru declanșarea procedurii
AUR spune că a adunat 730.000 de semnături pentru suspendarea lui Iohannis. Câte i-ar mai trebui pentru declanșarea procedurii
Copreşedintele AUR George Simion a anunţat joi, 20 ianuarie, că formațiunea sa a adunat 730.000 de semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis în cele trei luni de când au...